Roditeljstvo

Da li znate stav Srpske pravoslavne crkve o tetoviranju? Ove reči oca Rafaila izazivaju jezu! (VIDEO)

Tetoviranje tela odavno je prisutno u ljudskoj civilizaciji, ali mnogi koji na koži iscrtavaju motive povezane s religijom zapravo ne znaju šta to može da znači iz ugla Crkve.

17.09.2022 15:06

Da li znate stav Srpske pravoslavne crkve o tetoviranju? Ove reči oca Rafaila izazivaju jezu! (VIDEO)
Pixabay

Tetoviranje tela aktuelno je već stotinama godina u različitim kulturama, a u moderno doba ono je zahvaljujući savremenim mašinama za iscrtavanje kože poprimilo nešto drugačiji oblik. Dok pojedinci tetovaže smatraju intimnim činom i ne žele da simboliku crteža na telu dele s drugima, ima i onih koji tetoviraju uobičajene simbole poput tribala, slova, bodljikave žice i tome slično i na taj način samo vizuelno ukrašavaju telo.

Poslednjih godina postalo je veoma popularno tetovirati i verske i istorijske motive, pa tako na ljudima možemo videti citate iz Biblije, molitve, Isusovo raspeće, krstove i slično. Međutim, za sve one koji se ubrajaju u tu kategoriju, Srpska pravoslavna crkva ima jasnu poruku, baš kao i za sve ostale Hrišćane. 

- Što se tiče tetovaža, te pošasti ovog vremena, tog mesarskog obeležavanja tela kao na farmama, to je u suštini potreba za ovaploćenim bogom. Tetovaža je potreba za pečatom na telu. Masovno tetoviranje je skrnavljenje najdubljih potreba da postanemo jedno sa ovaploćenim  bogom koji je postao čovek - stav je Srpske pravoslavne crkve koji je na zvaničnom Jutjub kanalu te institucije izneo otac Rafailo.

Prema njegovim rečima, evidentno je da mnogi ljudi u savremeno doba sve veće površine kože na telu prekrivaju tetovažama, a to je, kako Otac navodi, suprotno svemu hrišćanskom.   

- Krajnje je nedopustivo da hrišćanin bude istetoviran - naglasio je on i otkrio kakvo se verovanje vezuje za one koji su istetovirani kada je u pitanju Strašni sud. 

pexels.com

Danas je tetoviranje podjednako zastupljeno kod oba pola 

- Oni koji imaju istetovirano telo na dan Strašnoga suda stideće se pred svojim svetim precima. Ta tetovaža, u slučaju da ne bude jakim pokajanjem okajana, biće pečat srama - zaključio je otac Rafailo, a evo kakve je još stavove izneo po tom pitanju. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)