Roditeljstvo

DETE koje su roditelji OSTAVILI DA UMRE OD GLADI: Probajte da ne zaplačete uz piču koja dira u srce, ali i vraća veru u ljude! (FOTO)

Ona mu je spasila život, on je njoj dao nadu da nastavi dalje, a zajedno su svetu pokazali šta znači biti čovek sa velikim Č.

22.06.2022 14:00

DETE koje su roditelji OSTAVILI DA UMRE OD GLADI: Probajte da ne zaplačete uz piču koja dira u srce, ali i vraća veru u ljude! (FOTO)
Instagram- landofhope

Skoro svi su te 2016. godine videli sliku malenog i premršavog tamnoputog dečaka kraj kojeg čuči plava žena i daje mu vodu. Ovaj prizor je tada rasplakao ceo svet i ne postoji osoba koju ta fotografija nije naterala da se duboko zamisli nad surovošću života. Portal Srećna Republika otkriva gde je taj mališan sada i ko je humana plavuša koja mu je spasila život.

Naime, tog 30. januara svi su videli dansku humanitarku Anju Ringren Loven, stasitu plavušu prekrivenu tetovažama, kako kleči pored golog, izgladnelog i bolesnog trogodišnjeg deteta tamne puti. Ona u jednoj ruci drži kutiju keksa, a iz druge mališanu daje da popije vodu. Dete je na ivici snaga, neuhranjeno i toliko mršavo da mu se ocrtava svaka kost na telu. Ovaj prizor iz Nigerije je tada slomio srca ljudi širom sveta, a još više saznanje da je dečačić ostavljen na ulici da umre i to od strane vastite zajednice.

Nigerijsko pleme u kojem je mališan živeo ga je izopštilo i optužilo da je veštac. Oni su ga odbacili i ostavili ga samog na ulici da umre, bez hrane, vode i odeće. Ova priča je munjevitom brzinom obišla ceo svet i u rekrodnom roku je skupljeno 2 miliona dolara za pomoć napuštenom dečaku.

Anja je mališana odvela u svoj humanitarni kamp “Zemlja nade” (Land of Hope), gde mu je pružena sve neophodna pažnja i medicinska nega, ali prognoze lekara nisu bile dobre. Njegovo stanje je bilo alarmantno i lekari nisu sa sigurnošću mogli da kažu da li će dečačić preživeti.  

 

 

Mnogi su se od tada pitali šta se sa mališanom desilo i kakav je sada njegov život.

Uz mnogo ljubavi, posvećenosti i truda, Anja je uspela da spase život ovog dečaka i skoro 7 godina kasnije, on je zdrav, napredan i veseo. Anja više nije stasita plavuša, postala je crnka, ali i mama dečaka čiji život je otrgla od sigurne smrti.

Ona je dečaku nadenula simbolično ime Hope (Nada) i pružila mu život kakav zaslužuje, bezbrižan i pun radosti. Njegova priča, ali i priče na stotine dece kojima je Anja pomogla u proteklih 10 godina svima ulivaju nadu u bolju budućnost i vraćaju veru u ljude i njihovu nesebičnu dobrotu.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Sara

24.06.2022 14:00

Divno, dobrota je Bozji blagoslov