Čuvajte se!

SAVETI KOJI VAM MOGU SPASITI ŽIVOT! Obavezno potražite ovaj lek!

Kada osoba doživljava infarkt obično je jako uplašena, ali postoji nekoliko saveta koji će vam pomoći!

27.12.2021 13:26

SAVETI KOJI VAM MOGU SPASITI ŽIVOT! Obavezno potražite ovaj lek!
printscreen

Ozbiljni zdravstveni problemi propraćeni su velikim strahovima, a jedan od takvih je infarkt. U situacijama kada se dešava infarkt, mnogi počnu da paniče i brinu za svoji ili život sebi drage osobe. Bilo da ste sami u trenutku kada doživljavate infarkt ili ste pored osove koja prolazi kroz to, morate se smiriti i odreagovati hladne glave. Portal Srećna republika, spremio vam je savete koji će vam pomoći da sačuvate život. 

Infarkt može biti propraćen velikim bolovima ili onim malim i iritantnim. Potrebno je da simptome prepoznate na vreme i da reagujete u skladu sa njima. Obično su ti simptomi jak bol u grudima, neprijatan osećaj u gornjem delu tela (vrat, vilica, ruke, leđa, abdomen), nedostatak vazduha, osećaj mučnine, vrtoglavice i slabosti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Medic Factz (@medic.factz)

Ukoliko vi ili neko vama blizak oseti ove simptome bitno je da odmah pozovete hitnu pomoć. Dok čekate pomoć, sažvaćite jedan aspirin, koji će usporiti zgrušavanje krvi, a pokušajte i da se smirite. Nikako nemojte da kašljete i da se osećate loše. Morate olakšati disanje i smiriti srce, a kašljanje će vas samo ubrzati proces srčanog udara.

Komentari (0)