Roditeljstvo

ZATRUDNELA U ŠKOLI, POSTALA MAMA SA 14 GODINA: Do punoletstva rodila još jedno, a najteže joj pada ova banalna stvar

Ipak, ne savetuje devojke da slede njen primer.

12.07.2024 10:01

ZATRUDNELA U ŠKOLI, POSTALA MAMA SA 14 GODINA: Do punoletstva rodila još jedno, a najteže joj pada ova banalna stvar
TikTok-brookexaloura

Amerikanka Bruk Morton (18) podelila je svoju priču o tome kako je postala mama tinejdžerka sa svega 14 godina, dok su mnogi bili zapanjenim zbog njenih godina. Ona je otkrila da je prvi put saznala da je trudna već sa 14 godina i to dok je još bila u školi. 

- Upoznala sam svog dečka početkom 2020. godine, u 13. godini, ali sam ubrzo zatrudnela i na svet donela ćerku Auroru, nekoliko meseci pre nego što sam napunila 15 godina - objasnila je ona, a o tome je pisao i Sun.

Tadašnja tinejdžerka je odmah odbacila razmišljanja o abortusu, te je odmah odlučila da rodi dete, ali priznaje da to nije uvek bilo lako. 

- Kada sam saznala da sam trudna, znala sam da ću zadržati svoju ćerku. Trudnoća nije bila teška kako za mene, tako ni za sve ostale. Ovo čak i nije bio prvi slučaj tinejdžerskog roditeljstva u mojoj porodici. Moji roditelji su bili tinejdžeri kada su dobili decu - objasnila je ova devojka.

Bruk i dalje živi sa istim dečkom, Džejsonom Vonom (19), a njih dvoje su dobili još jednu devojčicu, koja sada ima osam meseci. Ova tek punoletna devojka ističe da voli da bude mama koja boravi kod kuće, ali priznaje je da joj odlasci u školu svoje ćerke predstavljaju pravi izazov.

Ona je u jednom videu na TikToku priznala je da je bilo "strašno" predstaviti se na školskim vratima, kao tinejdžerka mama i to dvoje dece, dok su ostali roditelji bili uglavnom u tridesetim godinama. 

@brookexaloura Theres definitely way more but those are my top ones i forgot😂🙌🏻 #momsoftiktok #teenmom #youngmom #pregnancy #birth #grwm #getreadywithme #sahm ♬ original sound - Brooke Morton

Takođe Bruk je u jednom videu savetovala pratiteljke da ne ostanu trudne u tako ranom peridou, kao što je ona. Ova hrabra mlada mama je odlučila da podeli svoju priču sa svetom kako bi upozorila druge tinejdžerke da dobro razmisle pre nego što naprave istu odluku kao ona. Njena iskustva mogu poslužiti kao inspiracija i podsticaj za sve mlade osobe koje se suočavaju sa sličnim izazovima. Njena priča je postala veoma gledana na TikToku sa više od 300 hiljada pregleda i 50 hiljada sviđanja.

Podsećamo, deca mlađa od 13 godina smatraju se premladom da bi mogla da slobodno odlučuju o ulasku u intimne odnose, pa se stoga svaka se*sualna aktivnost sa osobom mlađom od 13 godina smatra nezakonitom, silovanjem, se*sualnim zlostavljanjem ili napadom, čak iako je do odnosa došlo sporazumno. Ipak, malo je verovatno da će deca uzrasta od 13-15 godina biti krivično gonjena sve dok ne postoji velika razlika u godinama između partnera i dok je do intimnog odnosa došlo sporazumno. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)