Roditeljstvo

EMA JE ZATRUDNELA SA 13, RODILA BEBU SA 14 GODINA: Svi su je nagovarali da prekine trudnoću, a evo da li se pokajala

Plavokosa lepotica ne mari za osude i tvrdi da je dobra mama.

10.07.2024 14:13

EMA JE ZATRUDNELA SA 13, RODILA BEBU SA 14 GODINA: Svi su je nagovarali da prekine trudnoću, a evo da li se pokajala
Printscreen/TikTok/emmawhorlow762

Ema Vorlo (23) imala je samo 13 godina kad je saznala da je u drugom stanju. Odlučila je da zadrži bebu i sa 14 je postala mama tinejdžerka

- Nisam baš planirala da postanem majka sa 14 godina, ali nisam mogla da se odreknem svog deteta - objasnila je ona u snimku koji se pojavio na društvenim mrežama.

Osude okoline

Odluka da postane majka u vreme kad je i sama praktično još uvek dete naišla je na brojne osude u njenoj okolini. Plavokosa lepotica priznaje da su je svi savetovali da abortira, jer je suviše mlada da rodi dete sa samo 14 godina, ali je ona to odbila. 

Kako piše The Sun, Ema se u početku stidela što ima dete, ali se onda u njoj probudio inat i rešila je da dokaže svima koji su je osuđivali da su pogrešili.

- Dogodila mi se najbolja stvar koja mogla da mi se desi. Radije bih da brinem o bebi nego da se opijam i drogiram u tom uzrastu, i sebi zauvek upropastim život. Negativni komentari, a bilo je nekih baš gadnih, mi ne smetaju, to znači da me ne poznaješ - poručila je Ema.

U međuvremenu ona je nekoliko godina kasnije rodila i sina. 

- Ja sam dobra mama, mogla sam da prođem mnogo gore uz drugu i alkohol kao moji vršnjaci. Dokazala sam da su svi koji su me osuđivali - pogrešili - napisala je Ema na mrežama uz fotografije sa rođenja svoje prve ćerkice 2015. 

Na slici je ona u bolnici pred sam porođaj sa 14 godina, a pored nje je njena majka koja je joj je verovatno i najveća podrška u odgajanju dece.

Zatim je podelila sliku sa svojom prelepom ćerkom uz poruku.

- Pogledaj me sada! Ljudi će vas osuđivati, ali dokazala sam da su svi pogrešili - poručila je Ema. 

Ovaj njen snimak je postao viralan sa 2,7 miliona pregleda na TikToku i izazvao je brojne komentare.

- Sve dok se brinete o vašoj bebi i volite je, u mojim očima ništa drugo na svetu nije važno. 

- Nema ničeg lošeg u tome što ste mlada mama. 

- Ne osuđujem, samo kažem da to baš i nije po zakonu. 

- Ostala sam trudna sa 15, dete rodila sa 16 godina tako da tačno znam kroz šta prolaziš.

Sve više trudnih tinejdžerki

U Velikoj Britaniji u porastu su tinejdžerske trudnoće, iako je zakon prilično oštar. Naime, pre engleskim zakonima osoba tek sa 16 godina stiče delimično pravo da sama odlučuje o sebi.

Deca mlađa od 13 godina smatraju se premladom da bi mogla da slobodno odlučuju u ulasku u intimne odnose, pa se stoga svaka se*sualna aktivnost sa osobom mlađom od 13 godina smatra nezakonitom, silovanjem, se*sualnim zlostavljanjem ili napadom čak iako je do odnosa došlo sporazumno.

Ipak, malo je verovatno da će deca uzrasta od 13-15 godina biti krivično gonjena sve dok ne postoji velika razlika u godinama između partnera i dok je do intimnog odonosa došlo sporazumno. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)