Roditeljstvo

OSTAVIO GA ZAPETLJANOG U TRACI DA SE SAM IZVUČE: Otac naučio sina najvažnijoj lekciji - da ne oslanja na nikoga!

Otac je prošetao sa detetom, a mališan je kroz njegov jednostavan potez shvatio neke važne životne lekacije.

03.07.2024 16:56

OSTAVIO GA ZAPETLJANOG U TRACI DA SE SAM IZVUČE: Otac naučio sina najvažnijoj lekciji - da ne oslanja na nikoga!
Printscreen/Instagram/cyclebreakerиspiritualasylum

Šetnja oca sa sinom kroz jedan park privukla je veliku pažnju jer je bila nesvakidašnja.

Roditelji su od posvećeni svojoj deci od malih nogu i trude se da ih usmere na pravi put kad god su u situaciji. Nekada uloga roditelja može biti vrlo izazovna budući da se dete suočava sa mnogim preprekama i situacijama u kojima treba da se izbori i odvaži da bude samostalan. Neki roditelji procenjuju da je za to potrebno vremena dok se drugi trude da samostalnost i nezavisnost detetu usade od ranog detinjstva.

Jedan tata postao je zvezda društvenih mreža pošto je svanuo snimak na kojem šeta sa svojim sinom kroz park i na jednostavan način mu objašnjava kako da se ne oslanja ni na koga. Dok su preko mostića bile isprepletene trake koje su blokirale prilaz, njih dvojica su pokušali da se provuku i nastave dalje svoj put.

Otac je to uspeo ali nije pomogao svom sinu već ga je posmatrao dok sam pokušava da se izvuče iz toga. U jednom trenutku otac je krenuo svojim putem a mališan se zapetljao u trakama želeći da pronađe način da se pridruži svom ocu. Kako bi ga iznova naučio kako da pronađe najbolji način, otac ga je stavio na prethodnu poziciju i ispočetka sačekao da se dete snađe.

Ono je malo po malo uspelo, provuklo se ispod traka i potrčalo ocu u zagrljaj pa su nastavili dalje svojim putem. Snimak je naišao na pozitivne reakcije ljudi koji su priznali da je ovo ispravan pristup vaspitanju deteta i slanja poruke da se ni na koga ne oslanja, osim na sebe. Ipak bilo je i onih koji su rekli da je ovo neprijatno iskustvo za malo dete.

- Osim što dečiji um nije razvijen da tako razmišlja.

- Neverovatan trenutak za učenje. Neka dete pronađe rešenje.

- Može još bolje ako mu da do znanja da ne ide nikuda bez njega.

- Ovako ga uči da se još više stresira.

- Uh, stvara se upravo tako nesiguran stil vezivanja - bili su neki od komentara.

Iako su mnogi rekli kako je bolje da je otac tu pored njega i da mu daje savete, većina se složila da je ipak ovo vrlo korisna metoda za dete i da otac ne odlazi u potpunosti, što je za dete dobro i da mu tako ostavlja priliku da pronađe samo rešenje kroz borbu i istraživanje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)