Roditeljstvo

EVO KAKO DA VAM BEBA ZASPI ZA MINUT: "Ja sam mama i sada ću ti promeniti život ovim trikom!"

Mnoge mame će se složiti da plač bebe ume da bude prava noćna mora.

05.06.2024 19:00

EVO KAKO DA VAM BEBA ZASPI ZA MINUT: "Ja sam mama i sada ću ti promeniti život ovim trikom!"
Printscreen/TikTok/emilyrosebrewster, Shutterstock

Iako će skepticima ovo biti pomalo čudno, jedna pesma čini čuda kada je uspavljivanje bebe u pitanju. Većina roditelja zna kakvu frustraciju stvara njen neprestani plač kada ne može da se uspava. Ali i to ima rešenje. Naime, viralna umirujuća pesmica postala je hit na TikToku a pomaže bebama da im san brže dođe na oči. Nema goreg zvuka za mame od bebinog plača koji može roditelje da poremeti u svakodnevnom funkcionisanju do te mere da i oni sami zaplaču.

Blogerka Emili Rouz Bruster je sa roditeljima podelila zlatni savet kako da začas smire bebu. To podrazumeva puštanje određene pesme od dva i po minuta koja je izuzetno postala popularna na Jutjubu.

- Uskoro ću promeniti tvoj život ako si roditelj i nikada nisam bila sigurnija u to. Trenutno sam u šetnji sa svojim sedmomesečnim detetom koje prolazi kroz malo tešku fazu - objašnjava ona u snimku.

Emili navodi da nje reč o naučno napravljenoj pesmi koja se zove "Srećna pesma" koja će u trenu zaustaviti bebu da plače i tom trenu.  Ljudi su u komentarima koji su čuli za pesmu su se složili sa njenom preporukom. 

- Kunem se u pesmu The Happy.

- Ova pesma me je spasila.

- To je bila moja najslušanija pesma na Spotifaju prošle godine - bili su neki od komentar.

O kakvoj misterioznoj pesmi je reč? Iza nje zapravo stoji nauka koja je podržava, a reč je o pesmi koju je sa svojim timom radila muzičarka Imodžen Hip kako bi stvorili pesmu koja prija bebama. U istraživanju su anketirali majke i očeve i tom prilikom su zatražili od njih da navedu zvukove koji prijaju njihovoj deci.

Kijanje, zvukovi životinja i bebin smeh su tri komponente ove pesme. Istraživači su se, prema rečima stručnjaka, ranije fokusirali na buku i muziku koji mogu umiriti ili uznemiriti bebu a retko ko se fokusirao na zvukove koji bebu čine srećnim. Rouzi Dejvidson konsultant za spavanje navodi da na bebe takođe pozitivno utiču nežne melodije koje se ponavljaju jer stvaraju osećaj sigurnosti i bliskosti. To su uspavanke, klasična muzika i zvukovi prirode. One pesme poput klasičnih sa sporijim tempom, posebno mogu biti umirujuće.

- Nista nije bolje od zvuka njihovih roditelja. Jedinstveni zvuk roditeljskog glasa je daleko umirujući od bilo koje muzike i belog zvuka - ističe ona, prenosi Miror.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)