Roditeljstvo

BIZARAN TREND BIRANJA IMENA ZA BEBE: Jezivi prizor, evo šta trudnice traže na grobljima! (VIDEO)

Mnogi su kritikovali Hejli Hodž koja je sa svoje troje dece šetala među nadgrobnim spomenicima.

23.05.2024 19:06

BIZARAN TREND BIRANJA IMENA ZA BEBE: Jezivi prizor, evo šta trudnice traže na grobljima! (VIDEO)
Shutterstock

Biranje imena za bebu je zahtevan, jer će to ime dete nositi do kraja života.  Svako vreme nosi i određenu modu kada su u pitanju imena, pa čitave generacije dece u Srbiji su dobijala tada popularna imena. 

Poslednjih godina u našoj zemlji su moderna kratka, efekstna i univerzalna imena kao što su Vuk, Hana, Sara... ali i istorijskih ličnosti kao što su imena srpskih vladara - Stefan, Vukan, Lazar...

Međutim, u svetu se širi bizaran trend pa se imena dece biraju na grobljima. Kako piše sajt SheKnows sve više trudnica se može videti kako šetaju grobljima, zagledaju nadgrobne ploče i tu pronalaze imena za svoje nerođene bebe.

Trudnica sa decom na groblju

Snimak trudne Tiktokerka Hejli Hodž koja zajedno sa svoje troje starije dece šeta grobljem u Severnoj Karolini postao je viralan sa  2, 5 miliona pregleda. 

-  Kada se na grobljima nalaze najlepša imena, pa odvedete porodicu da traži ime devojčice - napisala je ona u postu.

Kroz video njene šetnje među nadgrobnim spomenicima ona je i navela neka od imena koja je videla i koja su joj se dopala.

- Džejms, Džulijan, Ela, Galovej, Salem... - čuje se kako ona govori deci imena koja su joj se posebno dopala.

Kako je objasnila njena porodica već ima tradiciju biranja imena sa nadgrobnih spomenika, pa je tako ime dobila i njena sestra.

- Da li ste znali da su porodice dolazile na groblja na piknike sa svojim najmilijima. Znam da nekima to izgleda jezivo, ali moja majka je bila ljubitelj istorije i kao decu vodila nas je na izlete na groblje - rekla je ona.

 

Hejli je objasnila da ime njene sestre Kuper potiče upravo sa nadgrobnog spomenika. 

- Možete naučiti toliko o kulturnim aspektima prošlosti samo gledajući nadgrobne spomenike - dodala je ona. 

Njen snimak je izazvao različite komentare na mrežama i mnogi smatraju da je izabrala jeziv način za biranje imena svoje dece.

- Čula sam da trudnoće privlače duhove. 

- Mrtve održava u životu ako izgovarate njihova imena. 

- Nositi dušu deteta kroz baštu prošlosti nije dobro. Postoji toliko pametnijih načina za izbor imena, a groblje definitivno nije mesto za to.

- Kada stvarate život bolje je izbegavati kontakt sa smrću. Morbidna i smrtonosna energija groblja je u oštroj suprotnosti sa procesom koji se odvija u tvom stomaku. Tvoj fokus treba da ostane na početku života, a ne na kraju.

- Jezivo! 

- Kako si ti dobila ime? Da, to je bilo samo ime neke mrtve žene sa nadgrobnog spomenika - upitao je jedan od pratilaca.

- Iskreno, ja sam dobila ime po mrtvom psu - odgovorila je Hejli.

shutterstock.com

Nije jednostavno izabrati pravo ime za svoje dete

 

Ona i njen suprug Rivers već imaju troje dece: Finlija (10) Krua (3) i Benksa (16 meseci) ali nije otkrila da li je i njihova imena izabrala na groblju. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)