Roditeljstvo

IMA 12 DECE I HRANI IH SUPAMA, A SVAKO OD NJIH IMA ŠIFRU: Samohranu majku napali zbog načina života

Budući da nema dovoljno novca da prehrani porodicu, na razne načine se dovija da dođe do novca ili hrane.

20.04.2024 11:32

IMA 12 DECE I HRANI IH SUPAMA, A SVAKO OD NJIH IMA ŠIFRU: Samohranu majku napali zbog načina života
youtube/printscreen/truly

Podići jedno dete je veliki posao i izazov za današnje roditelje, a šta reći za one koji ih imaju više? Na veliku porodicu se danas retko ko odlučuje uzimajući u obzir uslove života i šta sve sa sobom donosi roditeljstvo, međutim, majčinski instinkt kod drugih je daleko ispred finansija. Zbog toga se majke odlučuju za više dece čak i onda kada im uslovi to ne dozvoljavaju. 

Veronika Merit (39) jedna je od njih i ona kaže da je primorana da svoju decu hrani supama, makaronama i hot-dogovima jer je njen godišnji račun za hranu premašio 22.000 evra. 

Uprkos tome što se suočava sa velikim izazovima roditeljstva, ova majka kaže za britanski San da je imati decu njena "supermoć". 

youtube/printscreen/truly

Majka kaže da nikada nije zažalila što je dobila njih 12

Majka dvanaestoro dece otkriva kako je svakodnevno izložena kritikama na društvenim mrežama zbog toga što porodici ne može da priušti bolje uslove, te da joj mnogi poručuju da nije trebalo da ima toliko dece.

Veronika ističe kako bi imala i više dece da nije morala na histerektomiju (operativno uklanjanje materice) zbog fibroida.

- Nikada ne bih imala decu da sam čekala da se obogatim, ne žalim ni zbog jednog od svoje dece. Pokušavam da se brinem o njima najbolje što mogu. Ovog meseca nisam imala novca pa sam morala da potrošim 1.300 evra na bonove za hranu- ističe ova samohrana majka.

Veronika je otkrila da je nekada svoju porodicu hranila sa 400 evra mesečno ali da je sada potrebno 4-5 puta više kako bi ih nahranila. Najstarije dete Viktoriju, koja sada ima 24 godine, ova majka je dobila sa 14 godina. Prvo desetoro dece dobila je sa prvim mužem, a zatim se udala za starog prijatelja i dobila je sa njim još dvoje dece. Najmlađe dete ima dve godine.

 Porodica se prehranjuje uz pomoć bonova koje za hranu dobija svakog meseca od tamošnje vlade.

- Šest dečaka i šest devojčica je prosto savršeno. Posebno što za svako imam šifru i boju. Ne doživljavam decu kao nesreću jer oni su moja mala iznenađenja. Čudno je savršeno koliko je dobro ispalo - dodaje ova mama.

Veronika je kupila kuću sa devet spavaćih soba na istočnoj obali Njujorka za 19.000 evra.  Međutim, ona zahteva daleko više popravki ,a taj novac porodica nema. Ova samohrana majka pronalazi načine da zaradi pa će između ostalog, kako kaže, zarađivati i na Tiktoku.

Porezi i komunalije joj iznose oko 12.000 evra dok ju je školski pribor koštao oko 3.000 evra kao i mnogi drugi izdaci. 

- Volela bih da sam izabrala bolje partnere da ne bih morala da budem sada samohrana majka. Ali volim da imam decu. Najveća i najdragocenija stvar ikada je imati bebu - kaže Veronika.

Ipak, tvrdi da je na društvenim mrežama izložena kritikama ljudi koji je stalno opominju da ne treba da rađa decu ukoliko ne može da im priušti uslove. 

Nekada se desi da više vremena provodi sa jednim nego sa drugim, ali to ne znači da pravi razlike u ljubavi prema deci. Odlučila je da kodira decu prema bojama tako da svaka boja oslikava njihovu ličnost. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)