Roditeljstvo

MAMA NAPLAĆUJE STANARINU DECI OD 6, 8 I 9 GODINA: "Ovo je najvažnija lekcija koju mogu da im dam!" (FOTO+VIDEO)

Samanta Brd želi da nauči mališane da upravljaju novcem.

27.03.2024 12:44

MAMA NAPLAĆUJE STANARINU DECI OD 6, 8 I 9 GODINA: "Ovo je najvažnija lekcija koju mogu da im dam!" (FOTO+VIDEO)
Tiktok-samanthabirdshiloh

Samanta Brd je postala veoma praćena na društvenim mrežama zahvaljujući odluci da svojoj deci od šest, osam i devet godina naplati stanarinu. Njena kontroverzna odluka privukla je pažnju javnosti, a mnogi su izrazili podršku ili kritiku prema ovoj roditeljskoj strategiji.

Ova mama je pokrenula važnu raspravu o finansijskom obrazovanju dece i odgovornosti u porodici. Njena inovativna roditeljska strategija, iako kontroverzna, podstakla je mnoge roditelje da razmisle o načinu na koji uče svoju decu o novcu i finansijama. 

Finansijska odgovornost od malih nogu

Samanta je otkrila da je odluku donela kako bi svojoj deci pružila finansijsku odgovornost i naučila ih kako da upravljaju novcem. Kroz "lažne račune" i nedeljni džeparac od šest dolara, deca uče da izdvajaju novac za troškove, namirnice i račune na kraju meseca. Ova neobična metoda finansijskog obrazovanja privukla je pažnju mnogih roditelja koji su bili inspirisani da uvedu slične prakse u svoje porodice, a Samanta je otkrila da je to jedna od najvažnijih lekcija koju može da da svojoj deci.

Radne beležnice i finansijske veštine

Ova mama je osmislila radne beležnice za svoju decu kako bi pratila njihove finansijske aktivnosti. Takođe, svake nedelje sednu zajedno i razgovaraju o novcu, čime uči decu finansijskim veštinama i odgovornostima. Ova metoda omogućava deci da shvate važnost štednje, davanja, ulaganja i upravljanja troškovima, čime se stvara temelj za finansijsku stabilnost u odraslom dobu.

 

@samanthabirdshiloh We increased the boys allowance to accommodate them paying “mock” bills. I want them to have a sense of responsibility and learn how to manage expenses in a safe environment now! #budgeting #finacialfreedom #parenting #kidstiktok #kidsoftiktok #kidspersonalfinance #financetiktok #moneytips #debtpayoff #debtfree #debtfreejourney #debtfreecommunity #investingforkids #investing #personalfinancetips #moneymindset #moneymanifestation ♬ original sound - Samantha Bird

 

Iskustvo i podrška

Brdova je svoju odluku zasnovala na ličnom iskustvu sa finansijskim problemima i dugovima. Ona i njen suprug su se suočili sa novčanim poteškoćama, te su godinama radili na stabilizaciji finansijske situacije. Iz sopstvenog iskustva, Samanta želi da pomogne drugim porodicama da nauče finansijsku odgovornost i izbegnu slične probleme.

Reakcije javnosti

Samanta je mnoge roditelje inspirisala, ali je naišla i na pojedine kritike. Neki smatraju da bi deca trebalo da uživaju u bezbrižnom detinjstvu i da im ne bi trebalo nametati finansijske obaveze. Međutim, Samanta se šalila na račun kritika, ističući da "deca neće biti izbačena iz kuće, ako ne plate stanarinu mesec dana", a o tome je pisao i San.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)