Roditeljstvo

OTAC PREDRAG POPOVIĆ OBJASNIO KAKO BI RODITELJI TREBALO DA SE ŠTITE: Dete uvek mora da poštuje majku! (VIDEO)

Sloga oca i majke u vaspitanju potomstva je neophodna

20.03.2024 13:18

OTAC PREDRAG POPOVIĆ OBJASNIO KAKO BI RODITELJI TREBALO DA SE ŠTITE: Dete uvek mora da poštuje majku! (VIDEO)
instagram/printscreen/otac_predrag_popovic

Otac Predrag Popović, sveštenik i otac troje dece, često u emisijama i na svom Jutjub kanalu govori o roditeljstvu, vaspitavanju dece i kako izgleda život u hrišćanskoj pravoslavnoj porodici. On edukuje vernike o brojnim životnim pitanjima, ali daje i praktične savete po pitanju braka, ljubavi ili vaspitanja dece. Govori o tome kako imati zdravu i srećnu decu, odnosno kako sačuvati mir i radost u porodici.

Ovoga puta on je na Instagramu podelio snimak koji je naslovio: “Kako roditelji treba da se štite i da budu složni u vaspitanju dece.” 

Printscreen Youtube/ Otac Predrag Popovic

Otac Predrag Popović

Snimak počinje detetom koje sedi i očigledno se pomalo i pribojava oca koji ga kritikuje. Razlog je sasvim opravdan; naime, dečak se veoma loše ponašao prema svojoj majci, a evo kako mu je otac odgovorio.

- Ponašaš se kao da je luda! Proklinješ je! Kažeš joj da nećeš da radiš, da nećeš da očistiš svoju sobu? Da nećeš raditi ono što ona želi. Tako razgovaraš sa svojom majkom, misliš da si opasan?! Da li ti misliš da si opasan, mali čoveče? Razgovaraj sa mnom, kao što razgovaraš sa svojom majkom! Misliš da si opasan, zar ne? Gazduj meni! Opsuj me! - govorio je otac dok je stajao ispred vidno uplašenog sina.

 

 

Izgleda da dečak ne samo što je odbijao da počisti svoju sobu i posluša majku, već ju je i vređao i proklinjao, ponašajući se onako kako nijedno dete ne bi trebalo da se ponaša prema bilo kome, a kamoli prema roditeljima. Otac ga je izazvao da i njemu tako odgovori.

- Izazivam te! Izazivam te! Meni to nećeš da uradiš?! Zašto njoj to radiš? Zašto nju ne poštuješ?! Zašto?! Mali dečače, odgovori mi! Zašto razgovaraš sa svojom majkom sa nepoštovanjem? Ti ne znaš zašto to radiš? Danas ću ti pomoći da saznaš zašto to radiš. I danas se to završava, razumeš! Nećeš zvati svoju majku drugačije nego njenim imenom, da li me razumeš?! - završava se video.

Dečak će, uvereni smo, ubuduće dva puta razmisliti pre nego što pokuša da ponovo uvredi i povredi svoju majku.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)