Roditeljstvo

OTAC PREDRAG POPOVIĆ O VASPITANJU DECE: Svaki roditelj ovo mora da zna, posebno ako ima žensko dete (VIDEO)

Prema njegovim rečima izuzetno je važno naučiti dete da samo istražuje i nalazi rešenje.

21.08.2023 18:00

OTAC PREDRAG POPOVIĆ O VASPITANJU DECE: Svaki roditelj ovo mora da zna, posebno ako ima žensko dete (VIDEO)
Shutterstock, Tiktok/Predrag Popović

Sveštenik Sabornog hrama Svetog Vaskrsenja Gospodnjeg otac Predrag Popović na svom Jutjub kanalu često deli duhovne pouke. On edukuje vernike o brojnim životnim pitanjima, rešava njihove dileme ali i daje praktične savete.

U jednoj od poslednjih objava imao je vrlo poučnu preporuku za vaspitanje dece. 

Samostalno zaključivanje

Kako je naglasio otac Popović, svaki odgovorni roditelj svoju decu vaspitava od malena. Izuzetno je važno, naglasio je on, naučiti dete da samo istražuje i nalazi rešenje, jer na taj način roditelj priprema svoje dete za život.

- Detetu treba postavljati zadatke, davati mu zagonetke, a odgovor dajemo tu negde da deca sama pronađu rešenje. Na primer, kad tata nešto radi a sin je tu pored njega, tada detetu treba postaviti pitanje:"Šta ti misliš sine zašto ja ovo radim?" A on onako zbunjeno gleda u tebe i kaže:"Ne znam". Ajd malo razmisli. Imamo to, imamo to... Šta ti misliš? To je matematika u praksi - slikovito je opisao otac Popović.

Prema njegovim rečima, u vaspitanju dece neophodno je naučiti mališane da sami zaključuju.

- Ovo je važno pogotovo za mušku decu, ali je podjednako važno i za žensko dete. Ako devojčica nauči da rezonuje od malena, kad odraste znaće da se pravilno postavi u raznim životnim situacijama. Recimo, kad upozna muškarca u kafani koji se pijan tukao sa drugima, ajd stavi prst na čelo i razmisli kakva te budućnost čeka s njim - poručio je otac Predrag Popović.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)