Roditeljstvo

MAMA JE SLUČAJNO PRONAŠLA SNIMAK SVOJE BEBE: Vrisnula je od šoka kad je shvatila šta je muž krio od nje! (VIDEO)

Nesrećni tata je u panici bacio telefon kad je video šta se desilo.

30.11.2023 12:05

MAMA JE SLUČAJNO PRONAŠLA SNIMAK SVOJE BEBE: Vrisnula je od šoka kad je shvatila šta je muž krio od nje! (VIDEO)
Printscreen TikTok/thisisharpershouse

Novorođenče nema dovoljno razvijene mišiće vrata zbog čega je neophorno pridržavati im glavicu svaki put kad ih uzimate, spuštate ili nosite. Jedan tata poželeo da da snimi prve dane svog mališana, a zbog njegove nepažnje za dlaku izbegnuta povreda deteta. Čitav incident je snimljen, a tata je vešto sakrio snimak. I sve bi bilo u redu da mama nije sasvim sčujano pronašla snimak svoje bebe.

 

 

Snimak u telefonu

Kako se vidi u snimku koji je objavljen na Tik Toku tata je u poluležećem krevetu dok jednom rukom drži bebu, a u drugoj mu je telefon kojim snima mališana. Beba očigledno uživa u očevim rukama, čak joj se i prispavalo. Međutim, u deliću sekunde i trenutku tatine nepažnje vidi se kako joj glavica nazad pa sa strane.

Snimak se iznenada prekida jer je uplašeni tata bacio telefon iz ruke kako bi pridržao svog mališana.
- Sasvim slučajno sam pronašla ovaj snimak u telefonu svog muža - napisala je bebina mama uz post i objasnila da je to biolo prvi put da je bebu ostavila samu sa suprugom. 
Mama je gledala snimak a kad je videla kako pada bebina glava vrsnula je od šoka.

Ovaj snimak je pregledan 1, 9 miliona puta a usledili su brojni komentari.

- Ovu tajnu bi tata poneo sa sobom u grob da nije slučajno provaljen.

- Glava te bebe se upravo otkotrljala. Tara je bio je tako nespreman.

- Moje novorođenče podiže glavu, a zatim padne nazad. I to radi stalno iznova i iznova. Nekad mu držim pritisnuto čelo da to ne bi radio jer se plašim da će se povrediti.

- Jadan tata, ne smem ni da zamislim šta mu se desilo kad je mama otkrila ovaj snimak.

- Mnogi ne znaju koliko su novorođenčad živahna, morate dobro da ih držite da vam se ne izmigolje iz ruku - bili su neki od komentara.

Prema rečima pedijatra, bebe se rađaju sa veoma slabim mišićima, za koje se često kaže da su mlitavi jer nisu dovoljno čvrsti i nemaju sposobnost da pridržavaju bebinu glavu u uspravnom položaju. Zbog toga je neophodno pridržavati joj glavu prilikom svakog podizanja i nošenja.

Ukoliko ne pridržite bebinu glavicu prilikom nošenja, može doći do naglog cimanja vrata i “padanja” glave. To ponekad može uzrokovati povrede ili probleme sa disanjem. Obavezno pridržavajte glavu bebe prilikom svakog podizanja, nošanja ili spuštanja u ležeći položaj. 

Pridržavanje glave bebe je neophodno sve dok sama ne počne čvrsto da držati glavu, odnosno dok joj mišići dovoljno ne ojačaju. Većina beba počinje sama da drži glavu sa 6 meseci starosti, istakli su pedijatri.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)