Roditeljstvo

POZVANA JE NA ŽURKU POVODOM OTKRIVANJA POLA BEBE, ALI OVOME SE NIJE NADALA: "Piše da pokloni nisu potrebni, ali jedan detalj je sulud!"

Zahtev budućih roditelja izazvao je salve reakcija.

17.10.2023 18:01

POZVANA JE NA ŽURKU POVODOM OTKRIVANJA POLA BEBE, ALI OVOME SE NIJE NADALA: "Piše da pokloni nisu potrebni, ali jedan detalj je sulud!"
shutterstock.com

Otkrivanje pola bebe postalo je svojevrsna zabava kako za buduće roditelje, tako i za njihove porodice i bliske prijatelje. Nije strano da budući mama i tata upriliče zabavu na koju pozovu nekolicinu prijatelja i rođaka. Jedna žena ipak se našla na meti kritika na internetu iz razloga što je pozvala 30 ljudi, a na pozivnicama je pisalo i posebno obaveštenje.

- Moja prijateljica priređuje zabavu zbog otkrivanja pola bebe. Istakla je da ne očekuje da dobije nikakve poklone, ali da bi svaki gost trebalo da plati 20 evra kako bi pokrio troškove i to piše na pozivnici. Ona planira da pozove 30 ljudi i da iznajmi prostor koji će obuhvatati hranu i piće, a svaki gost bi trebalo da donese novac kako bi “pokrio” svoje mesto. Nije mi problem da dam novac, pošto mi je bliska prijateljica, ali mi se sam potez traženja novca u startu na pozivnici činio veoma neprikladnim i suludim detaljem - požalila se ona na internetu, a o tome je pisao i Njujork post.

shutterstock.com

Žena se nije nadala da mora da plati mesto na žurci povodom otkivanja pola bebe

Ova žena je dodala da je inače običaj da se nikakvi pokloni na zabavi povodom otkrivanja pola bebe ne daju, prvenstveno iz razloga što se još ne zna pol deteta, a i zato što će se odmah po rođenju doći na novu zabavu.

- Odlazak na ove žurke, ako bi se to tako uopšte moglo nazvati, je beskrajno dosadan. Izgleda da je pol bebe bitan samo roditeljima i uskom krugu porodice. Dovoljno je naglasiti kako će sam odlazak tamo biti pravo gubljenje vremena, a jedini razlog odlaska je čisto figurativan. Moraću se pojaviti i navodno sa nestrpljenjem čekati vesti da li će u porodicu stići dečak ili devojčica. Uglavnom se ne daje nikakav novac, sam gest traženja 20 evra je veoma ružan - istakla je ona.

shutterstock.com

Rešila da ode na žurku samo da ne bi izneverila prijateljicu

Komentari su ubrzo usledili, a većina je bila podeljenog mišljenja.

- Svakako biste potrošili oko 20 evra na poklon, ovako samo odnesete novac i nema traženja poklona.

- Ta žena je praktična, a podrazumeva se da ne morate ići ukoliko ne želite.

- Nije tačno da se ne očekuju pokloni na otkrivanju pola bebe, uvek se kupuje nešto za bebu, što će joj koristiti nevezano za pol.

- Niko vas ne tera da idete.

- Paru koji očekuje bebu je svaka finansijska pomoć dobrodošla, oni bi najverovatnije od tog novca isplatili tu žurku, svejedno je.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)