Roditeljstvo

ISMEVALI SU JE ŠTO JE RODILA DETE SA 43 GODINE: Ova majka je godinama trpela prekorne poglede i komentare, ali gest koji je učinila posle pet godina svima je zapušio usta (FOTO)

Lusi Bajker je treći put ostala trudna sa 42 godine, ali to joj je samo dalo još veći podstrek u životu.

29.09.2023 14:00

ISMEVALI SU JE ŠTO JE RODILA DETE SA 43 GODINE: Ova majka je godinama trpela prekorne poglede i komentare, ali gest koji je učinila posle pet godina svima je zapušio usta  (FOTO)
Sun-Printscreen-Lucy Baker

Lusi Bejker (47) je Amerikanka koja je treći put ostala trudna i to sa 42 godine. Ona je tada već imala dve ćerke, od kojih je prvu rodila sa 34, a drugu sa 37 godina. Taman kada je mislila da je period menjanja pelena, polaska u školu i svih dečijih bolesti za nju prošlost, test za rano pokazivanje trudnoće ukazao je da je u drugom stanju.

- Iako mi je bilo čudno, pošto sam već imala dve ćerke, bila sam preserećna što sam ostala trudna. Za mene nije postojalo dvoumljenje da li da rodim dete. Svoju sreću sam brzo podelila sa mnogima, ali primetila sam da nisu svi gledali na to istim očima kao i ja. Često bi me pitali zašto mi to sad treba u petoj deceniji ili "da li sam svesna koliko ću godina imati kada mi treće dete krene u školu?" Pa zatim komentri da sam se taman izvukla iz pelena i preležala sve dečije “boljke”, pa “jesam li normalna da ponovo prolazim kroz sve to i to u ovim godinama” - istakla je Bejkerova, a o tome je pisao i San.

Ona je rodila sina Rokija i to u 43. godini. Njene ćerke su tada imale već 9 i 6 godina i bile su presrećne da pomognu mami oko malog brata.

- Moj sin je voljen od prvog dana kada sam saznala da ga nosim. Ma koliko mi pojedini prognozirali rizičnu trudnoću zbog mojih godina, moram da priznam da sam ovu trudnoću najlakše podnela. Odmarala sam kad god mi se odmara, a pošto već imam dvoje dece, ništa mi više nije bilo strano, tako da sam se prepustila i uživala - objasnila je ova mama.

Inače, Amerika je poznata kao zemlja sa nešto drugačijim sistemom školstva nego što je on u Evropi. Tako da tamo deca polaze u školi već sa nepunih pet godina. Lusi je tako ponosno sa 47 godina sa nestrpljenjem isčekivala da njen mezimac krene u prvi razred, a za tu priliku opredelila se za glamuroznu toaletu.

- Iako sam već dve ćerke ispratila u prvi razred, osećala sam se kao da to činim po prvi put sa Rokijem. Želela sam da obučem krajnje elegantnu kratku zlatnu haljinu za tu, za mene veoma specijalnu, priliku. Svi oni koji su kasnije videli fotografije su mi saopštili da su “možda” ponekad sumnjali kako ću se navodno “izboriti” sa troje dece, ali da su sada videli da sam u potpunosti uspela u tome. Time sam zapušila usta svima koji su me osuđivali kao “stariju” trudnicu i gledali me ispod oka - zaključila je Bajkerova.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)