Roditeljstvo

DRAMATIČNA ISPOVEST OVE MAME LEDI KRV U ŽILAMA: U poodmakloj trudnoći je trebalo da joj odstrane jednog blizanca iz stomaka, ali je pre toga otišla to toaleta i usledio je ŠOK! (FOTO)

Korin Rouz (30) je nosila dvojajčanie blizance, ali joj se trudnoća toliko zakomplikovala da nije mogla ni da sanja kakav je epilog čeka.

14.06.2023 14:01

DRAMATIČNA ISPOVEST OVE MAME LEDI KRV U ŽILAMA: U poodmakloj trudnoći je trebalo da joj odstrane jednog blizanca iz stomaka, ali je pre toga otišla to toaleta i usledio je ŠOK! (FOTO)
Printscreen Instagram/Corrine Rose

Korin Rouz (30) bila je uverena da ne može da ostane u drugom stanju zbog brojnih zdravstvenih problema koje je ranije imala. Međutim, u julu 2022. prirodnim putem je sa svojim partnerom Vilom ostala trudna. 

Na ultrazvuku je utvrđeno da nosi dvojajčane blizance. Ali, Korin tada nije ni slutila kroz kakvu dramu će proći. Trudnoća se zakomplikovala i po predlogu lekara trebalo je da odstrani jedan plod. Bebe su, međutim, imale drugačiji plan.

Teška odluka

Kako je ispričala Korin, godinama je imala brojne zdravstvene probleme.

- Lekari su mi rekli da nema šanse da ostanem u drugom stanju. Nekako sam se pomirila s tim da nikad neću postati mama, ali čudo se dogodilo i ja sam ostala trudna, i to prirodnim putem. Bila sam u šoku, ali iznenađeni su bili i lekari. Na ultrazvuku je utvrđeno da nosim dvojajčane blizance, dva dečaka. Dok su još bili u stomaku dali smo im imena Grejson i Neo - počela je svoju ispovest ta mama.

Blizanačke trudnoće su inače rizične, ali kod Korin se situacija dodatno zakomplikovala.

- Utvrđeno je da manja beba, Neo, ima problema. Bila sam u osmom mesecu trudnoće, bebina pluća nisu bila dovoljno razvijena, jetra mu je bila u grudnoj šupljini, imao je savijene udove... Povrh svega pukao mi je vodenjak, pa je Neo ostao bez plodove vode bez koje ne može da živi i razvija se u materici. Lekari su mi rekli da nema šanse da preživi i predložili su da uradimo hitan medicinski pobačaj kako bi barem Grejson dobio šansu za život - dodala je ona.

Kako je priznala Korin, bila je to najteža odluka koju je u životu donela.

- Morala sam da razmislim o tome kakav će biti njegov život. Vil i ja smo odmerili sve opcije i odlučila sam da je medicinski pobačaj najbolja opcija. Bila je to užasna odluka, ali sam se pomirila s tim da ću imati samo jednu bebu - dodala je ona.

Čudo u toaletu 

Ali, blizanci su imali drugačije planove. Noć pre zakaznog medicinskog pobačaja Korin su probudili grčevi i otišla je do toaleta.

- Krenuli su bolovi, nisam stigla ni da pozovem Vila, a već sam rodila Grejsona koji je na moj užas završio u WC šolji. Zgrabila sam ga i izvukla iz toaleta kad je za njim krenuo i Neo. Počela sam da vičem i dozivam pomoć, Vil je uleteo i ugledao me sa dve bebe u naručju. Od šoka je jedva uspeo da pozove Hitnu pomoć. Srećom, oni su došli veoma brzo i prebačena sam s bebama u bolnicu. Neo je bio umotan u ćebe i ležao je na mojim grudima na putu do bolnice. Bio je tako malen i sitan, nije mogao ni oči da otvori, borio se i pomerao u mom naručju - ispričala je Korin.

Prema njenim rečima, Grejson kao da nije dozvolio da se nešto dogodi njegovom bratu pa je "pogurao" porođaj.

- Bebe su rođene pre vremena i morale su na intenzivnu negu. Grejson je na rođenju imao 2 kilograma, Neo je bio još manji i imao je samo 900 grama. Grejson je podvrgnut transfuziji krvi i proveo je tri nedelje u bolnici dok nije dovoljno ojačao da ga otpuste kući. Njegov mlađi brat ostao je u bolnici puna četiri meseca. Lekari mu nisu davali gotovo nikakve šanse da preživi, ali sudbina je imala drugačije planove za Nea - ispričala je Korin. 

Neo je pobedio 

Uprkos svim lekarskim proignozama Neovo stanje je bilo sve bolje i bolje i počeo je da napreduje. 

- Pošto nije imao dovoljno razvijena pluća bio je prikačen na aparat za disanje s visokim protokom kiseonika. Njegova pluća su ojačala i razvila se, ubrzo je počeo samostalno da diše. Na zaprepašćenje lekara jetra mu se spustila iz grudne šupljine i došla na mesto gde treba da bude. Od svih problema koje je imao ostalo je samo da će morati da nosi korektivni gips za stopala kad bude malo stariji. Neo je pobedio - rekla je ponosna mama.

Danas, ona i Vil uživaju sa svojim sinovima kojima su u potpunosti posvećeni.

- Neo je danas mali, srećan dečak. Grejsnon je već bucmasti momak, ali i brat će ga brzo stići. Ja još ne mogu da verujem da su zajedno i da će sve biti u redu sa obojicom mojih sinova - zaključila je Korin sa suzama u očima. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)