Roditeljstvo

O SUDBINI OVE BEBE PRIČA CEO SVET! Bila je ostavljena, sama i lekari su se borili za njen život, a posećivala ju je samo ONA! Jednog dana dogodilo se čudo, niko se ovome nije nadao! (FOTO)

Liz Smit je medicinska sestra koja je posle niza neuspelih pokušaja da na svet donese dete najzad dobila šansu da se ostvari u ulozi majke upoznavši u bolnici malenu Žizel.

11.05.2023 13:01

O SUDBINI OVE BEBE PRIČA CEO SVET! Bila je ostavljena, sama i lekari su se borili za njen život, a posećivala ju je samo ONA! Jednog dana dogodilo se čudo, niko se ovome nije nadao! (FOTO)
YouTube/printscreen

Liz Smit je medicinska sestra koja je oduvek želela brak i decu. Ona je maštala kako će upoznati ljubav svog života, kao i da će posle zvaničnog sklapanja braka kruna ljubavi uslediti u vidu dece. Međutim, to nije bio scenario koji joj je zapisan u zvezdama. Tako se Liz našla u vezi koja je okončana kada je njoj bilo 40 godina, šansi za ljubav je imala veoma malo, a za trudnoću još manje. Budući da nije imala vremena za dangubljenje, ona je brzo donela odluku da želi da dobije dete sa anonimnim donatorom, ali tek onda je usledilo bolno razočaranje.

- Posle brojnih priprema za veštačku oplodnju usledio je šok. Ispostavilo se da je problem do mene i da nikada neću moći da se ostvarim u ulozi majke. Bila sam slomljena, nisam imala snage ni za šta. Mislila sam da je to najgori dan u mom životu, međutim, ispostavilo se da je to bio najsrećniji dan. Tog dana prvi put sam videla svoju buduću ćerku - započnije svoju ispovest Smitova, a prenosi Skaj njuz.

Devojiča Žizel tog dana je primljena na odeljenje na kom je Liz radila. 

- Majka i otac ove devojčice bili su zavisnici i dete je imalo niz zudravstvenih posledica od samog rođenja. Borili su joj se za život. Sećam se da sam je više puta zaticala u nesvesnom stanju, a cevi od infuzije bile su na sve strane. Uvek sam se sećala straha koji sam osećala pred dolazak kod nje, plašila sam se da ne zateknem prazan krevet, pošto je devojčica bila u životnoj opasnosti. Nastavila sam svakodnevno da je posećujem, bila sam joj jedini posetilac - otkrila je Liz.

Biološki roditelji male Žizel nisu mogli da budu i zakonski staratelji zbog činjenice da su nastavili sa porocima, zbog čega je beba trebalo da bude smeštena u dom.

- Izuzetno sam se vezala za tu devojčicu i pomislila sam kako bih ja bila njen idealni staratelj. Zaista sam zavolela dete, a obučena sam da se brinem o njoj, tako da bi zaista bilo idealno da je ja i zvanično usvojim. Čekala sam da vidim da li će njeni biološki roditelji moći da je dobiju. Kada sam dobila poziv da oni nemaju prava na nju, mislila sam da ću se osećati dobro, ali to je bio veoma tužan dan. Bila sam srećna, ali sam bila tužna zbog njih - objasnila je ona.

Kada je otišla na sud da zvanično usvoji Žizel, sudija je prepoznao njenu nesebičnost i čestitao joj.

- Kada uđem u sudnicu svi ustaju da mi pokažu poštovanje, ali danas ja ustajem tebi, Liz. Pokazujem ti poštovanje jer ti to zaslužuješ. Rođenje je čudo, ali usvajanje deteta je sudbina, a vas je upravo to spojilo - istakao je sudija koji je vodio suđenje i saopštio kako će malena Žizel sigurno dobiti mnogo ljubavi od Liz. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)