Roditeljstvo

PROBUDIO JU JE JAK RAZDIRUĆI BOL U LEĐIMA: Majka je odvezla u bolnicu zbog kamena u bubregu, ali kada su je lekari primili, zanemeli su od šoka! (FOTO)

Tinejdžerka je leto provela u kupaćem kostimu na jezeru sa prijateljima, igrala odbojku i jahala konja ni ne sluteći šta joj se u telu dešava.

30.04.2023 19:01

PROBUDIO JU JE JAK RAZDIRUĆI BOL U LEĐIMA: Majka je odvezla u bolnicu zbog kamena u bubregu, ali kada su je lekari primili, zanemeli su od šoka! (FOTO)
Shutterstock

Brijana Blanton (18) iz Južne Karoline probudila se usred noći oblivena hladnim znojem. Jak, razdirući bol u leđima prikovao ju je za krevet. Nakon desetak minuta je malo uminuo, a potom se vratio još jači. 

Uplašena tinejdžerka je ustala i probudila majku koja je hitno odvezla u bolnicu uverena da njena ćerka ima napad bubrega i da joj je krenuo kamen. Međutim, kad su stigle u bolnicu usledilo je iznenađenje i šok kakvom se nisu nadale. Podjednako sleđeni od iznenađenja bili su i lekari. 

Šok u bolnici

Već na prijemu medicinska sestra je tražila od Brijane da je pregleda ginekolog.

- Bila sam zbunjena, nisam imala stomak, menstruacija mi je bila redovna. Uz sve to, uradila sam kućni test za trudnoću i bio je negativan - ispričala je ona.

Međutim, nakon ginekološkog pregleda ispostavilo se da je Brijana već otvorena osam centimetara i da je porođaj krenuo.

- Vilica mi je pala na pod, bila sam u totalnom šoku dok su me vozili ka  porođajnoj sali. Pitala sam se kako je moguće da sam trudna, a da to nisam znala. Nisam imala stomak, nisam se čak ni ugojila. Celo leto sam bila na jezeru s društvom u kupaćem kostimu, igrali smo odbojku, jahala sam konja... Niko, pa ni ja sama nije ni posumnjao da bih mogla da budem u drugom stanju - ispričala je šokirana tinejdžerka.

Nakon što su je primili u porođajnu salu dobila je epidural, ali injekcija nije stigla da deluje, a ona je na svet donela lepu i zdravu devojčicu tešku 3.300 grama.

- Beba je plakala, stavili su mi je na grudi, a ja sam i dalje bila u potpunom šoku. Izgledala sam kao srna na koju su upereni farovi i stoji skamenjena na putu - dodala je ona.

Bez simptoma

Brijana ne samo što nije sumnjala da je u drugom stanju, već nikako nije mogla da shvati kako je moguće da nije imala nijedan jedini simptom trudnoće.

- Moja beba je imala više od tri kilograma, nije mi bilo jasno gde je bila kad nisam imala stomak. Sve mi je izgledalo suludo i nerealno, ali beba u mojim rukama mi je govorila da sam postala majka - ispričala je ona.

Na pitanje svoje majke kako će nazvati ćerku Brijana je dugo razmišljala o imenu za bebu.

- Na kraju sam odlučila da je nazovem Oukleig. Bila sam potpuno nepripremljena na dete. Nisam imala pelene, krevetac, odeću za bebu, ništa. Na sreću, u pomoć mi je priskočila mama i moja porodica, prijatelji i poznanici iz crkve koji su me podržali i pomogli mi oko ćerke - dodala je Brijana.

Ona ne krije da je fizički i psihički bila nespremna za dete.

- Nisam imala vremena da se fizički i psihički pripremim za porođaj i dete. Trebalo mi je vremena da sagledam situaciju, bilo me je sramota i nisam znala šta da kažem prijateljima. Međutim, na moje iznenađenje svi su me podržali, nisu me osuđivali, već su se trudili da mi pomognu. Sad volim da budem mama i srećna sam što sam rodila ćerkicu - rekla je Brijana.

Kako je objasnila, ranije je čuvala decu što joj je olakšalo brigu o ćerkici.

- Sve je počelo da dolazi prirodno, probudio mi se materinski instikt i sve je došlo na svoje. Dugujem veliku zahvalnost mojoj majci koja mi je najveća podrška. Bez obzira na to što je rođenje moje ćerke bilo veliko iznenađenje za mene sad sam srećna i blagoslovena što sam njena mama i ne bih to menjala ni za šta na svetu - zaključila je Brijana.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)