Roditeljstvo

ZVEZDE OD PAPIRA, DEDA MRAZ OD VATE I LAMPION OD ROLNE UBRUSA: Novogodišnji ukrasi koje u trenu možete napraviti s decom oboriće vas s nogu! (FOTO)

Ukoliko nemate ideju kako da animirate mališane u predstojećim danima, izrada novogodišnjih figurica može biti pun pogodak.

bySrećna republika

28.12.2022 20:01

ZVEZDE OD PAPIRA, DEDA MRAZ OD VATE I LAMPION OD ROLNE UBRUSA: Novogodišnji ukrasi koje u trenu možete napraviti s decom oboriće vas s nogu! (FOTO)
shutterstock.com

Nova godina samo što nije. Iako su mnogi već okitili jelku i napravili prazničnu dekoraciju, uvek postoji dodatni način da uživate u predstojećim danima i uz to animirate najmlađe. Predlažemo vam nekoliko ideja kako da napravite novogodišnje ukrase od materijala koje imate kod kuće i beskrajno uživate s decom u toku realizacije. Ukrase možete da iskoristite za jelku ili kao poklon porodici i prijateljima.

Deda Mraz od otiska dlana

Deda Mraza pomoću otiska dlana možete napraviti tako što ćete ocrtati šaku mališana na papiru u boji, prebojiti u belo i tako napraviti bradu, a onda docrtati deo lica i kape. Još jedan od načina jeste da na kartonu otisnite dečji dlan i obojite belom, a onda od crvenog kolaž-papira isečete trougao, zalepite iznad otiska prstiju i napravite kapu. Karton isecite duž otiska šake i kape zajedno. Naposletku izrežite mali kružić od kartona i zalepite ga kao nos i vaš ukras je spreman!

Novogodišnje figurice od kartonskih rolni

Nemojte bacati kartonske rolne od toalet-papira, alufolije ili ubrusa jer se i te kako mogu iskoristiti za pravljenje raznih figurica. Na primer, od rolni toalet-papira možete napraviti Sneška, pingvine, irvase, Deda Mraza... Sve što treba da uradite jeste da ofarbate osnovu i iscrtavanjem i dodavanjem različitih detalja svaku rolnu pretvorite u drugi lik. Mogu se izložiti zajedno ili pomoću trake okačiti na jelku.

shutterstock.com

Zvezde od kartona ili papira mogu biti savršena dekoracija za prozore

Zvezde od kartona

Postoji nekoliko načina na koje možete napraviti zvezde od papira, kao što su lepezaste zvezde, 3D, origami itd. Jednostavnija varijanta jeste da isečete karton u obliku zvezde, kao i zeleni papir ili neki drugi materijal i na osnovu zalepite zelenu pozadinu, a po njoj šarene dugmiće ili šljokice. Ukoliko je kačite na jelku, ne zaboravite da probušite rupicu kroz koju ćete provući trakicu.

Personalizovani ukrasi

Većina dečje fotografije koristi za šolje ili majice, a mogu se iskoristiti i za ukrase. Uzmite papir ili karton, isecite krugove, zalepite uši i rogove poput irvasa i napravite kukicu za kačenje ukrasa. Odaberite odgovarajuće fotografije dece, isecite i zalepite na pripremljene ukrase. Takođe, možete samo iseći krugove od kartona i zalepiti slike najbližih ili ispisati njihova imena.

shutterstock.com

Ovakvi Deda Mrazovi sigurno će oduševiti vaše mališane

Deda Mraz i Sneško od tupfera

Tupferi se mogu iskoristiti na razne načine kada je pravljenje figurica u pitanju, a najčešće se od njih pravi Sneško. Za ovo vam je, osim tupfera, potreban i raznobojni filc ili kolaž-papir, flomasteri za docrtavanje detalja i lepak. Od filca ili kolaž-papira napravite kape za Deda Mraza ili Sneška u željenoj boji i zalepite na osnovu, a ostale detalje icrtajte flomasterima i okačite pomoću trake koju ćete zalepiti pozadi.

Okrugli kartonski ukrasi

Ukoliko želite najjednostavniju varijantu za pravljenje ukrasa, onda su to krugovi od kartona jer na njih možete lepiti bilo šta - od papira, platna, šljokica. Isecite krugove od kartona i na vrhovima izbušite rupe za trake. Možete dodati detalje kao što su crveni nos, grančice koje će biti rogovi irvasa ili ih samo iscrtajte i obojite kao Sneška, medu, Deda Mraza, pingvina...

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)