Roditeljstvo

ROĐENA JE SA SAMO 600 GRAMA, a evo ko je ona danas! (FOTO)

Darsi Grejs Kleg je u trenutku kada je došla na svet imala male šanse da preživi, ali je njena hrabrost bila moćnija.

30.10.2022 18:06

ROĐENA JE SA SAMO 600 GRAMA, a evo ko je ona danas! (FOTO)
facebook/printscreen/Gill Clegg

Darsi Grejs Kleg je beba koja je rođena 27. septembra 2016. godine u Mančesteru, Velikoj Britaniji, sa svega 628 grama. Gil Kleg, majka te bebe je zatrudnela sa njom u 45. godini, dok je Darsin otac tada imao 53. Par je u tom trenutku već imao troje dece i to Karla (25), Oliviju (15) i Džeka (13).

Roditelji su bili zatečeni vešću da će dobiti još jednog člana porodice, ali i presrećni zbog te činjenice. Trudnoća je tekla idilično sve do 28. nedelje. Tada je na ultrazvučnom pregledu ustanovljeno da beba putem posteljice ne dobija dovoljno krvi. Lekari nisu bili optimistični.

- Trebalo je da se porodim puna 3 meseca pre termina. Bila je zastrašujuća misao da moja beba možda neće živa doći na svet - prisetlia se ta majka, a preneo Dejli mejl.

Beba je rođena hitnim carskim rezom i težila je tek nešto više od pola kilograma.

- Odahnula sam kada sam čula plač moje bebe. Doktori su ulagali velike napore kako bi je spasli. Naredna 2 meseca je provela na intenzivnoj nezi - priseća se Klegova.

Beba Darsi je uoči katoličkog Božića ostala na odeljenju, ali roditelji, braća i sestre su se ponadali da će je možda otpustiti kući za Novu 2017. godinu.

- Proveli smo Božić sa našom ćerkicom na intenzivnoj nezi, neprestano smo zahvaljivali Bogu na čudu koje se desilo. Sećam se koliko sam zurila u njeno maleno telo dok je ležala u inkubatoru. Ona je zaista naše čudo - istakla je majka Gil.

Devojčica sada ima 6 godina i veoma je lepo napredovala. Zbog toga što je prevremeno rođena tako male kilaže nešto je kasnije prohodala, ali je bez problema krenula u predškolsko i u prvi razred. Svi u porodici Kleg su joj se neizmerno obradovali i danas joj pomažu u njenom odrastanju. Kako je istakla njena porodica, ona je jedna pametna i uspešna devojčica na koju su svi mnogo ponosni, a pre svega zbog činjenice što je bila hrabra od trenutka dolaska na ovaj svet. 

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)