LJUBAV NA PRVI POGLED

DOKAZ LJUBAVI DUGE VIŠE OD 50 GODINA: Par koji se upoznao na Vudstoku konačno našao sliku prvog susreta!

Svima su pričali romantičnu priču o njihovom prvom sastanku ali nisu imali sliku da to i dokažu. Nakon pola veka ljubavi, želja im se ostvarila!

18.12.2021 11:21

DOKAZ LJUBAVI DUGE VIŠE OD 50 GODINA: Par koji se upoznao na Vudstoku konačno našao sliku prvog susreta!
youtube/printscreen-Inside Edition

Već 50 godina Džudi i Džeri Grifin pričaju prijateljima i porodici bajkovitu priču o tome kako su se sreli na putu za Vudstok 1969. godine i od tada su zajedno. Jedina mana njihovog slatkog susreta je to što nikada nisu imali nikakav fizički dokaz da su bili zajedno na Vudstoku - do pre dve godine!

Džudi je upoznala Džerija 15. avgusta 1969. godine, prvog dana kultnog muzičkog festivala Vudstok. Tada joj se pokvario auto na njujorškom mostu Tapan Zi, otprilike 145 kilometara od mesta gde se održavao koncert, pa su ona i njeno dvoje poznanika sa kojima je putovala su odlučili da stopiraju.

- Samo sam razmišljala “Prokletstvo, sada ne možemo da idemo”, a živeli smo za to - priseća se sedamdesettrogodišnja Džudi.

- Onda su Džeri i njegovi prijatelji stali. Zavukla sam glavu i videla sam da je žena u autu. Nikada ranije nisam stopirala, ali sam pomislila „Pa, pošto ovde već jedna žena, prilično je bezbedno, i verovatno bi trebalo samo da uđem u auto.“

youtube/printscreen-Inside Edition

Džeri i Džudi Grifin na Vudstoku

U tom trenutku Džeri, koji je sa grupom prijatelja išao na festival u dve Folksvagenove Bube, pomislio je da mu se sreća definitivno osmehnula.

- Pomislio sam “Ok, ovo je definitivno neobično. Upravo smo pokupili ovu stvarno slatku devojku. A ja idem u Vudstok i imam šator, a ona ne“ - kaže Džeri (74) kroz smeh.

Ta prva zajednička vožnja na zadnjem sedištu Bube Džerijevog prijatelja iz 1967.godine na kraju je prerasla u više od 50 godina ljubavi i braka, dva sina i petoro unučadi, piše portal people.com.

Neverovatno, ali on nikada nisu videli svoju fotografiju sa događaja koji je sve to započeo do leta 2019. godine i to zahvaljujući dokumentarcu "Vudstok: tri dana koji su definisali jednu generaciju", koji sadrži kratak snimak Džudi i Džerija pokislih do gole kože i šćućurenih pod jednim ćebetom.

- Oboje smo imali fotoaparate, ali niko od nas nije slikao - kaže Džeri.

Oni su prvi put videli sliku nakon što je prijatelj njemu i Džudi poslao snimak iz trejlera za film ranije tokom leta 2019. godine.

- Već 50 godina smo tražili našu sliku i iznenada se pojavila. Poznavali smo se manje od 48 sati kada je to snimljeno - kaže on.

- Kad smo izašli iz auta i postavili šator, već smo se bili svideli jedno drugom i od tog trenutka pa do sada smo mi u suštini zajedno - Džudi dodaje.

Rođeni Njujorčani su brzo otkrili da imaju mnogo toga zajedničkog, poput zajedničke želje da napuste državu i započnu novi život u Kaliforniji. Pet meseci nakon festivala spakovali su Folksvagenov putnički kombi i odvezli na drugi kraj zemlje do Los Anđelesa, gde je Džeri počinjao studije na pravnom fakultetu. Grifinovi su se na kraju nastanili na Menhetn Biču, gde su živeli 40 godina, i venčali se u decembru 1975. godine, iako nikada nisu slavili tu godišnjicu.

- Uvek slavimo 15. avgust kao našu godišnjicu, kada je ujedno i moj rođendan i dan kada smo se upoznali - kaže Džudi, koja je nastavnica dizajna enterijera i arhitekture u penziji.

Kultni festival će uvek imati posebno mesto u njihovim srcima.

- Iskustvo je bilo tako neočekivano. Bilo je zapanjujuće kolika je to ogromna gomila ljudi bila. To je bila tako pozitivna stvar da je muzika skoro izbledela u pozadini – zaključuje Džeri.

Komentari (0)