Ispovesti

OTAC IZBRISAO DECU IZ TESTAMENTA: "Znam na šta su potrošili nasledstvo od majke, moje neće tako!"

Šokantna odluka dovela du burnih reakcija.

28.03.2024 21:10

OTAC IZBRISAO DECU IZ TESTAMENTA: "Znam na šta su potrošili nasledstvo od majke, moje neće tako!"
Shutterstock

Jedan otac je nedavno izazvao velike kontroverze svojom odlukom da isključi svoju decu iz testamenta, tvrdeći da će oni samo rasipati novac na putovanja i noćne izlaske. Naime, nakon što je njegova bivša supruga preminula pre nekoliko godina, svakom od njihovih petoro dece je ostavila nasledstvo od 350.000 evra.

Međutim, ovaj čovek je izjavio da su dvoje od petoro dece "potpuno rasipnički” potrošili novac. Njegova ćerka je, prema njegovim rečima, sve potrošila na putovanja po svetu, boraveći u luksuznim hotelima i uživajući u skupocenim večerama. S druge strane, sin je novac potrošio na drogu, alkohol i poslovnu pratnju. 

shutterstock.com

Otac video na šta su mu deca potrošila nasledstvo od majke

- Bio sam svedok kako su moja deca spiskala novac koji im je majka ostavila. Ćerka je sve do poslednjeg dinara potrošila na luksuzna putovanja, dok je sin koji je inače bio poročan, sve potrošio na alkohol, drogu i poslovnu pratnju i sada je još u dogovima. Nemam nameru da se tako rasipaju i mojim novcem, već sam im stavio do znanja da ne ručunaju na to, jer njihova imena neće stajati u mom testamentu - istakao je on, a o tome je pisao i San.

Otac je izrazio razočaranje i ogorčenje ovakvim ponašanjem, ističući da ne želi da njegov teško zarađeni novac bude rasipan na hedonistički način života njegove dece. Nakon što je odlučio da ih isključi iz svog testamenta, otac je otkrio da su deca koja su ostala bez nasledstva proglasila da je "mrtav" za njih i da više “nemaju oca”. Čovek je postavio pitanje na internet forumu, na koji način može da pokuša da reši celu situaciju, tako da svako bude zadovoljan.

shutterstock.com

Voli svoju decu, ali neće ih uključiti u testament

Ova priča izazvala je žestoke reakcije i podeljena mišljenja, postavljajući pitanje odnosa između roditelja i dece, kao i uloge nasledstva u njihovim životima.

Jedan od korisnika je podelio svoje iskustvo trošenja nasledstva na putovanja, ističući da je to bila najbolja odluka koju je ikada doneo. 

Drugi su izrazili iznenađenje što se "putovanje svetom" i "trošenje na drogu i poslovnu pratnju" tretiraju na isti način, dok su neki predložili osnivanje povereničkog fonda kao rešenje za ovu situaciju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)