Ispovesti

NE DAM ŽENI DA SE UPIŠE KAO VLASNIK KUĆE, JA JE PLAĆAM: Muškarac šokirao javnost izjavom, smatra da njegova supruga nema prava jer je domaćica

Na internetu se pokrenula oštra debata.

21.03.2024 20:35

NE DAM ŽENI DA SE UPIŠE KAO VLASNIK KUĆE, JA JE PLAĆAM: Muškarac šokirao javnost izjavom, smatra da njegova supruga nema prava jer je domaćica
Shutterstock

Jedan čovek postao je predmet žestokih kritika jer odbija da stavi ime svoje supruge na listu vlasnika njihovog porodičnog doma. Iako većina parova završi sa tim tako što sve podele jednako, ovaj muškarac je odlučio da ne želi da njegova supruga bude vlasnica kuće.

Par je već imao odvojene kuće pre braka, ali su se sada sukobili oko toga ko će finansirati njihov novi dom. Nakon što su se venčali pre tri godine, dogovorili su se da zadrže odvojene finansije jer su oboje imali dobre prihode i posedovali nekretnine pre braka. Međutim, nakon dolaska njihovog prvog deteta, supruga se odlučila da ostane kod kuće i brine se o njihovom mališanu, dok je muškarac nastavio da radi, jer je zarađivao znatno više.

Shutterstock

Ubrzo posle venčanja dobili dete

Iako su živeli prilično udobno, ovaj par je želeo da se preseli u veći prostor, što bi značilo da bi jedna od njihovih kuća trebalo da se proda. Međutim, supruga se protivila prodaji svoje prazne kuće, a odbila je i da finansijski doprinese kupovini nove kuće, tvrdeći da je njen “doprinos” briga o detetu.

- Moja supruga ni dinar nije uložila u kupovinu nove kuće. Nije želela da proda svoju, niti da uloži novac, a sada želi da se ova kuća vodi na nas dvoje. Ja sam taj koji svakodnevno ide na posao da bih joj sve priuštio. Više puta sam joj rekao da može da se vrati poslu jer imamo mogućnost da zaposlimo dadilju, ali ona želi sama da podiže naše dete. Sad me i ona i cela njena porodica optužuju što je nisam ubacio u ugovor o vlasništvu kuće - požalio se on.

Frustriran ovim, muž je tvrdio da samo njegovo ime treba da bude na ugovoru o posedovanju kuće,  jer njegova žena ne doprinosi kupovini ili otplati hipoteke za novi dom. Pošto je optužen da nije cenio doprinos svoje žene porodici, kao majke koja ostaje kod kuće, pitao je na internet forumu za iskreno mišljenje.

Foto: Shuterstock

Žena želi da se polovina kuće vodi na nju

Mnogi su stali na stranu žene, ističući da bi njeni prihodi mogli biti ugroženi nakon pauze u karijeri zbog brige o porodici. Drugi su naglasili da je briga o kući i deci veoma važan posao, te da je to zapravo rad bez obzira na novčanu naknadu. Dok je bila značajna i ona polovina koja je bila na strani muškarca.

- Nije fer da se kuća vodi i na nju ako nije učestvovala u njenoj kupovini.

- Ona pravilno razmišlja, jer šta ako se razvedete, a ona nema karijeru kojoj bi se vratila, za razliku od vas.

- Žena koja ostaje kod kuće postaje i privatni kuvar 24/7, radnik za čuvanje dece, spremačica, čistačica, lični asistent, sekretarica, vozač i još mnogo toga.

- Vas dvoje kao da imate poslovno partnerstvo, a ne brak.

- Njene odluke su sebične i upitne. Niko je nije terao da prestane da radi, kad već možete da priuštite čuvanje dece. Ona jednostavno ne želi da radi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)