Ispovesti

KOMŠINICA IMA TROJE DECE, UVEK JE TIP-TOP SREĐENA I SVE POSTIŽE: "Pozvala me je na kafu i kad sam zakoračila u njen dom dočekala me je šokantna istina!"

Već s vrata joj je sve postalo kristalno jasno i shvatila je u čemu je njena tajna.

04.10.2023 20:05

KOMŠINICA IMA TROJE DECE, UVEK JE TIP-TOP SREĐENA I SVE POSTIŽE: "Pozvala me je na kafu i kad sam zakoračila u njen dom dočekala me je šokantna istina!"
Shutterstock

Balansiranje između porodice, posla, muža i dece nije jednostavno i to će vam reći svaka žena koja se nalazi u ovakvoj situaciji. Kako je u ispovesti objavljenoj na društvenim mrežama ispričala jedna žena i sama sa mužem i detetom ni sama ne zna kako sve postiže.

Pored njen živi njena komšinica koja sve postiže. Ona je uvek obučena po poslednjoj modi, nosi štikle i pored troje dece, održava besprekornu kosu ofarbanu u plavo, nokti su joj savršeni, a šminka uvek na mestu. Kada krene na posao sve zaseni oblakom parfema. Deca i muž joj uvek iz kuće izlaze nasmejana. 

- Za tu komšinicu sam oduvek mislila kako je “žena zmaj!” Sve stiže, da je to neverovatno! Linija joj je savršena jer ttri puta nedeljno ide na treninge. Na posao uvek ide doterana od glave do pete, tu je garderoba koja joj stoji kao salivena, štikle, šminka, frizura, nokti...Nikad mi nije bilo jasno kako sve to postiže uz muža i troje dece - počela je svoju ispovest ova žena.

Gledajući svoju savršenu komšinicu pitala se šta to nije u redu s njom.

- Za razliku od nje, ja ne pamtim kad sam našla vreme da se posvetim sebi a kamoli da idem na trenig. Na posao idem bez šminke o štiklama ne razmišljam. Daleko od toga da idem neuredna, ali desetak kilograma viška ne mogu da skinem već 10 godina. Idem na posao uredna, ali ne i doterana, a kosu uglavnom pokupim u neuredan rep ili punđu. Često u povratku sa pijace zateknem ovu ženu koja mi se javi sva ozarena i ostavi me u oblaku parfema. Jednog dana sam je upitala u čemu je njena tajna i ona mi je rekla da dođem kod nje kući na kafu i da će mi sve objasniti - dodala je ova žena.

shutterstock.com

Komšinica koja je sređena u bilo koje doba dana

Čim je zakoračila u dom kod komšinice sve joj je bilo kristalno jasno.

- Otvorila mi je vrata još uvek sa šminkom i savršenim loknama kako je došla s posla. Na moje zaprepašćenje u njenoj kući je vladao potpuni haos. Deca su vrištala iz soba, igrala se i bacala stvari na sve strane. Povela me je u trpezariju u kojoj bukvalno nije imalo gde da se sedne. Samo je uzela ogromnu gomilu čistog veša sa stolice i ubacila ga u jednu sobu. Onda je pokupila prljave tanjire još od doručka i premestila ih na deo šanka koji bio prenatrpan prljavim posuđem. Na sve strane bio je nered, čak je bilo i njene obuće po celoj kući. Najmlađe dete joj je utrčalo boso i celo uprljano od čokolade, ona se samo nasmejala i rekla da će ga “srediti” kasnije. Primetila je moj zapanjen pogled pa mi je u kafu sve objasnila - ispričala je ova žena.

Shutterstock

Već s vrata ju je dočekao nered kod komšinice

Izgleda da magični štapić kojim biste sredili kuću, pripremili ručak i namirili decu i muža ne postoji.

- Vidim da se isčuđavaš neredu, ali ja se na to ne obazirem. Žena koja mi čisti dolazi dva puta mesečno, a u međuvremenu se snalazimo. Ne stižem ni sudove da operem, a kamoli da kuvam. Srećom kuva svekrva i moja mama, obe žive blizu pa nam donesu ručak. Prednost troje dece je što svako starije se brine o mlađem, tako muž i ja ugrabimo vreme samo za nas kako bih inače stigla sve - objasnila je ona uz širok osmeh.

Žena je gledala ne verujući šta joj priča. Zar onakva dama na ulici zapravo živi u svinjscu i zbog toga se ni najmanje ne nervira.

- Moja kuća ke uvek tip-top sređena. Kuvam ručak svaki dan, brinem o sinu i radimo domaći kad se on vrati iz škole. Uzeću da čitam večerasa knjigu, a sutra ću naći vremena da se bar diskretno našminkam. Nije ni moj život toliko loš - zaključila je ona uživajući u pogledu na savršeno sređenu kuću.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Pajo

05.10.2023 08:56

Slika i prilika danasnjih "zena zmajeva", One druge su sigurno puno bolje.

Beograđanka

25.11.2023 11:37

Ne razumem kako neko ko se bavi isključivo decom i kućom "nema vremena" da napravi makar osnovni red. I kako se baviš decom uopšte ako žive u nehigijenskim uslovima?