Ispovesti

MAJA JE KUPILA POLOVNU KOŽNU JAKNU: Ono što je našla u njoj, ostavilo ju je u suzama! (FOTO/VIDEO)

Devojka koja često kupuje garderobu u seknd hendu bila je svedok ljubavne tragedije.

16.05.2023 13:00

MAJA JE KUPILA POLOVNU KOŽNU JAKNU: Ono što je našla u njoj, ostavilo ju je u suzama! (FOTO/VIDEO)
Shutterstock

Maja Samer je žena koja obožava da kupuje garderobu u prodavnicama polovne odeće. Sasvim blizu svoga doma našla je butik u kome je i ranije za malo novca uspevala da nađe fantastične odevne komade po svom ukusu. Poslednji put, kada se vraćala sa posla, ugledala je u izlogu očuvanu kožnu jaknu i nije izdržala da ne uđe unutra i proba je. Jakna je bila kratka, "pilotska", sa kragnom i kaišem, baš kao što se i sada nose. Na pojedinim mestima oko rukava bila je izbledela, ali to joj je samo davalo na šmeku i autentičnosti. Samerova ju je brzinski probala i ponela kući.

Kada je stigla u stan jedva je čekala detaljnije da ispoba novu kožnu jaknu koju je platila po krajnje smešnoj ceni. Ona se par trenutaka divila svom "ulovu" pre nego što je krenula da ga isprobava. Kada je obukla jaknu i stavila ruke u džepove primetila je da tamo nečeg ima. Ispraznila je džepove i naišla na dragocenosti. Tu se nalazila beležnica iz 1971. godine, a svedočila je o neuzvraćenoj ljubavi. Pored nje u džepovima su bila i 3 srebrna dolara iz 1921. godine i puna flašica viskija iz 1966. godine. Zapanjena, sela je sa beležnicom u krilima i isčitala je.

TikTok-printscreen

Jakna koja krije tajne

- 11. novembar 1971. godine, nedelju dana je prošlo, a Dajen mi se nije javila niti mi je pisala. 22. novembar 1971. Danas bi nam bila deveta godišnjica i punih 10 godina veze. Napio sam se sasvim sam. Setio sam se kako sam pre svega ovoga jednog jutra vodio ljubav sa Dajen. Potom sam je odveo na doručak i odvezao na posao. Poljubio sam je na rastanku. Nisam ni slutio da će to biti poslednji put da je vidim - pisalo je u dnevniku.

Maja je bila zapanjena onim što je pročitala i što je našla. 

- Ovo je neverovatno! Osećam se kao da sam otkrila vremensku kapsulu! Posle pola veka svedok sam jedne neuzvraćene ljubavi i tuge zbog izvesne Dajen koja je posle 10 godina prestala da voli čoveka koji je nosio ovu jaknu. Bukvalno osećam slomljeno srce koje je kucalo u ovoj jakni samo za Dajen. Moja osećanja su pomešana. U prodavnici polovne odeće mislila sam da sam napravila dobru odluku kupivši ovu jaknu, ali pogrešila sam. Napravila sam sjajan izbor - objasnila je nova vlasnica jakne.

 

@thinklessaboutmen This might be the most special artifact I’ve ever thrifted. #1970s #1960s #timecapsule #vintage #heartbreak ♬ A Day in My Life - Soft boy

 

Maja je pregledala jaknu i shvatila da i na leđima postoji još jedan džep koji kao da je sakriven. Pokušala je da otrkije da li i u njemu postoji neka skrivena dragocenost i nije pogrešila. Nova beležnica bila je upravo tamo, a i ona je bila svedok Dajenine neuzvraćene ljubavi. Dnevnik počinje 13. maja 1971. godine, a završava se 4. maja 1972. godine.

- Nadam se da nikada neću završiti ovu knjigu, možda se Dajen vrati u međuvremenu. Ovo je prvi put posle 10 godina da sam sam u ovo doba godine i bez Dajen. Prošla je Nova godina, Božić i svi praznici - samo su početne rečenice koje je Samerova pročitala, a ganuli su je do suza.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)