Ispovesti

SLUČAJNO SAM OTKRILA DA SAM TRUDNA, ali nikada niko ne sme da sazna ko je otac! To bi sve uništilo!

Žena u srednjim tridesetim godinama se našla u velikom problemu za koji je tražila rešenje od savetnice za brak i veze.

30.04.2023 20:01

SLUČAJNO SAM OTKRILA DA SAM TRUDNA, ali nikada niko ne sme da sazna ko je otac! To bi sve uništilo!
shutterstock.com

Sve više je pripadnica nežnijeg pola koje se u 30-im godinama teško odlučuju za brak. Reč je uglavnom o nezavisnim ženama i onima koje u takve odnose ne ulaze isključivo iz ekonomskih razloga i sigurnosti, pa im zbog toga nije problem da i duže ostanu same. Jedna neudata dana u srednjim tridesetim godinama, koja ima sjajnu karijeru i svoj stan, požalila se savetnici za odnoseKolin Nolan, da je trudna i da je to nedavno sasvim slučajno saznala.

- Dugo sam sama, ali sam imala jednog prijateljasa beneficijama sa kojim sam se viđala tri ili četiri puta nedeljno poslednjih osam godina. Mnogo je stariji od mene i ima dete od 16 godina- postao je tata kada je bio mojih godina. Ne izlazimo, ne gledamo filmove, ne jedemo van kuće, samo imamo odličan seks. On dolazi kod mene ili ja idem kod njega - započinje ona svoju ispovest za Miror. 

Kako je otkrila, njen ljubavnik je prijatelj njenog tate, ali je nije poznavao kao dete jer je kasnije upoznao oca. Navela je kako bi nastao haos ukoliko bi nekome otkrila za aferu, naglašavajući kako joj ne treba savet šta da radi jer je odluka samo njena, ali da bi joj značile samo neke smernice. Priznala je da bi mogla o svemu tome da priča na terapiji, ali joj je žao što ne može o tome da razgovara sa porodicom ili prijateljima.

pexels.com

Ambiciozna i mlada žena je zabrinuta šta da radi

Savetnica Nolan joj je rekla da treba da bude svesna da ako se odluči za dete da će biti samohrani roditelj i da postoji verovatnoća da taj čovek neće biti tu za nju. Napomenula joj je i da bi ljudi iz njene okoline bili šokirani saznanjem da je ona trudna sa tim čovekom, iako je to samo njen život.

- Mislim da bi trebalo da o tome razgovarate na terapiji i da imate nekoliko sesija. Takođe, može vam biti od pomoći da zapišete listu sa pozitivnim i negatvnim stranama scenarija koje zamišljate. Vi ste ambiciozni, ali je teško odgajati dete čak i kada dvoje rade. Pokušajte da sagledate širu sliku. Svakako vi donosite odluku i ako je ona prava za vas, to je najvažnije - savetovala ju je Nolanova.

Ona joj je, takođe, naglasila kako je provela veoma dug period sa pomenutim čovekom, što je svakako bilo stresno i nešto što ju je sprečavalo da živi ispunjen život. Uz to propuštala je druge dobre prilike za vezu ili promenu posla. 

- Možda ste uplašeni da se posvetite pravoj vezi što znači da su vas prošla iskustva učinila opreznim. O tome takođe možete razgovarati na savetovanju - zaključila je savetnica.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)