Ispovesti

JA SAM FRIZERKA I PO KOSI PREPOZNAJEM KOJA ŽENA JE TRUDNA: Znam i kog je pola beba, evo šta vas odaje (FOTO/VIDEO)

Stručnjaci za kosu objašnjavaju promene koje dolaze kod budućih mama, a da ih one ni same nisu svesne.

12.02.2023 11:45

JA SAM FRIZERKA I PO KOSI PREPOZNAJEM KOJA ŽENA JE TRUDNA: Znam i kog je pola beba, evo šta vas odaje (FOTO/VIDEO)
TikTok-hairapyfamily

Nije tajna da za pojedine žene, koje izgledaju lepše nego uobičajeno, mnogi pretpostave da su trudne. To je onaj poseban sjaj koji je primetan bilo po koži, bilo ko kosi, a jedna američka frizerka je čak objavila na TikToku snimak u kome tvrdi da može da pogodi da li je žena trudna jednostavno pri pogledu na njenu kosu. Naravno, ovo se odnosi na žene koje uvek odlaze kod istog frizera, tako da on može odmah da utvrdi da je došlo do očigledne promene na kosi klijentkinje. Pojedini frizeri odlaze toliko daleko da čak vode i bleške o svojim mušterijama, tako da mogu da primete i prva odstupanja. Ne mora da znači da ova odstupanja znače i trudnoću odmah, ali u nekim slučajevima moguće je pretpostaviti da se radi o drugom stanju, smatraju frizeri.

shutterstock.com

Frizerka otkriva jasne pokazatelje da ste u blagoslovenom stanju

 

Samanta Pen je upravo ta američka frizerka, koja je objasnila i kako zna da li njene mušterije čekaju bebu.

- Frizeri znaju kada ste trudni, a ja ću vam reći kako. Vaša kosa ili neće biti tako kovrdžava kao inače, ili neće biti toliko gusta. Znači da joj se promenila tekstura. Moguće je da i na glavi dobijete nasumično razbacane nove vlasi kose, koje su posledica delovanja hormona. Dakle, kosa koja je bila loknasta, kreće da se ispravlja, rastu nove vlasti. Ukoliko krene da vam opada kosa, što je normalno, ništa se ne brinite, posle trudnoće će se sve vratiti u normalu i oporaviti - objašnjava Samanta.

TikTok-hairapyfamily

Samanta Pen po kosi zna kada je žena trudna

Ova frizerka je predložila i da bi trudnice trebalo da oboje odmah kosu u svetliju nijansu jer bi im ona mogla potamneti u periodu trudnoće.

Američki časopis o roditeljstvu Today’s Parent piše da trudnoća može uticati na kosu zbog povećanog nivoa estrogena i androgena, dva hormona koja podstiču sjajnu i gušću kosu. Takođe je moguće da pramenovi budu masniji i manje kovrdžavi zbog hormonskih varijacija. Neke žene čak primećuju da im kosa postaje navodno gušća i da je tekstura kovrdžavija.

Samnta odlazi toliko daleko u svojim tumačenjima, da smatra da može i samo na osnovu kose da utvrdi i kog pola žena nosi dete, dok je i ona sama mama i to četvorice dečaka.

- Kažu da ti devojčice oduzimaju lepotu, a dečaci daju lepotu. Dakle, kada čekate dečaka, oseća se kao da je kosa punija, gušća i da joj je lepa tekstura. Kada čekate devojčicu pak, oseća se pod rukom kao da je kosa masna i mokra - odgovorila je ona.

 

@hairapyfamily Replying to @Parker/Paisly hairdressers know all the secrets. #hairstylist #pregnancyhair ♬ original sound - Hairapy with Sami

 

Samo neki od komentara na ovu njenu objavu bli su ovi.

- Ovo je toliko tačno! Čekam devojčicu i kosa mi je do te mere zamršena da mi regenerator više ne pomaže!-

- Moglo bi se reći da je tačno, budući da čekam dečaka, a kosa mi je i dalje divna -

- Nadam se da se kosa obnavlja posle porođaja, budući da sam je ja skoro trećinu već izgubila -

- Ne želim da preuveličavam, ali tokom trudnoće sa sinom, moja kosa je doslovno blistala -

- Čula sam za to da se ženama sa kovrdžavom kosom desi da se lokne isprave, nadam se da se po porođaju vraćaju - samo su neki od komentara žena na ovaj Samantin video.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)