Telo

DA LI DAME VIŠE VOLE DLAKAVE ILI IZDEPILIRANE MUŠKARCE? Stručnjaci su najzad dali odgovor, a šta vi mislite?

Ranije su malje po telu bile odraz muškosti i snage, pa su se mnogi istraživači bavili pitanjem da li je takvo uverenje ostalo na snazi i danas.

24.01.2023 18:01

DA LI DAME VIŠE VOLE DLAKAVE ILI IZDEPILIRANE MUŠKARCE? Stručnjaci su najzad dali odgovor, a šta vi mislite?
Shutterstock

Mnogi bi se iznenadili, ali dame preferiraju muškarce koji su maljaviji, dokazala su brojna istraživanja. 

Ranijih godina maljave grudi su bile simbol muškosti i smatralo se da je "veći" muškarac upravo onaj koji ima dlakavije poprsje. Tako oni nisu bili retkost ni i filmovima, ni na televiziji, gde su svetske zvezde ponosno pokazivale dlakava poprsja. Najnovija istraživanja su pokazala da se u vezi s tim kriterijumom gotovo ništa nije promenilo, te tako žene i danas vole dlakavije muškarce. Međutim, prema njihovim rečima, "umerena dlakavost je najvažnija", iako retke dame vole i veoma maljave muškarce.

Uz dlakave grudi po pravilu ide i bujna kosa i stilizovana brada, što je i razlog što žene preferiraju maljave muškarce. Prema njihovim rečima, oni imaju veću dozu samopouzdanja, uz njih se osećaju sigurnijim i oni su po definiciji pravi "alfa mužjaci". Ipak, 3 potpuno druge činjenice su presudile kod dama koje daju blagu prednost upravo maljavim muškarcima.

tiktok/teddyBear

Dame više vole dlakave muškarce, pokazala su brojna istraživanja

1. Veća količina testosterona

Veoma je lako povezati da dlakaviji muškarci imaju više muških hormona, pre svega testosterona, što ih čini muževnijim. Što je veća koliličina testosterona, i seksualni nagon za ženama će biti veći. Prema istraživanjima, takvi muškarci zrače prirodnim optimizmom, imaju bolji smisao za humor i pozitivnija gledanja na svet. Uz to je i količina samopouzdanja veća. Mnogi od njih neće pohitati kod prve kozmetičarke na depilaciju, zapravo količina njihovog samopouzdanja i muškosti upravo leži u njihovoj maljavosti.

2. Oni su inteligentniji

Doktor Aikarakudi Alijas, psihijatar koji se bavio odnosom između dlaka na telu i inteligencije, došao je do zaključka da su malje na grudima češće među lekarima, kao i među visokoobrazovanim ljudima. Prema njegovim rečima, on je proučavao veliki broj stručnjaka, lekara i intelektualaca i smatra da je naveći procenat njih zapravo imao priličan broj malja po telu. Tako je zaključio da su dlakaviji ljudi i inteligentniji.

Foto: Shutterstock

Žene vole muškarce koji mogu da se pohvale većom količinom malja na telu 

3. Veza sa boljim zdravljem

Tim stručnjaka ispitivao je niz bolesti koje "napadaju" muškarce bez mnogo dlaka po telu, kao i one maljave. Došlo se do zaključka da dlake služe kao prirodna odbrana od mnogih virusa, bakterija, a pogotovo parazita. Svi ti zdravstveni problemi mnogo lakše pogađaju telo kad ono nije zaštićeno dlakama, tako da se maljaviji muškarci mogu smatrati i zdravijim u odnosu na one koji dlake nemaju. Takođe, veliki je broj i onih koji smatraju da dlake, pogotovo kod muškaraca, i treba da budu tu i da nisu pojedini delovi tela bez razloga dlakaviji u odnosu na druge. Čini se da i dame to smatraju veoma muževnim.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)