Ispovesti

OVAJ MUŠKARAC IMA 36 GODINA I RODIO JE DETE: Deni je izneo celu trudnoću i opisao je kao dar (VIDEO)

Tokom procesa promene pola prestao je da koristi testosterone i zatrudneo sa muškarcem sa kojim je imao avanturu na jednu noć.

22.01.2023 11:01

OVAJ MUŠKARAC IMA 36 GODINA I RODIO JE DETE: Deni je izneo celu trudnoću i opisao je kao dar (VIDEO)
Instagram/Printscreen/dannythetransdad

Deni Vejkfild je transrodni muškarac koji je dobio dete. Rođen sa ženskim reproduktivnim organima ovaj tridesetšestogodišnjak koji živi u Sijetlu, ne identifikuje se kao žena. One se identifikuje kao nebinarni i korist oni/njih zamenice. Nakon što je pre dve godine odlučio da prestane da koristi lekove za testosteron, Vejkfild je otkrio da je u drugom stanju što je sve češća pojava među ženama u tranziciji u SAD, piše Dejli Mejl. 

tiktok/Dannythetransdad

Deni Vejkfild transrodni otac

 

Uprkos tome što se ne identifikuje kao žena, Vejkfild je nastavio sa trudnoćom, prihvatajući istovremeno uloge i majke i oca, a sada na društvenim mrežama propoveda da čak i sa određenim polnim organima, žena može biti otac.

U protekle dve godine, Vejkfild je zabeležio period od kada je saznao da je trudan, pa sve do danas kada brine o svom prvom detetu. 

- Samo zato što se ne osećam kao žena, to ne znači da ne mogu da iskoristim telesne organe sa kojima sam rođen -  kaže tata jednog deteta na video snimku objavljenom na njegovom TikTok-u, gde ima skoro milion pratilaca.

Vejkfild dalje navodi da su žene, čak i dok su uzimale testosteron i prolazile kroz dvostruku mastektomiju da bi izgledale muževnije, „uvek želele“ da nose svoje dete.

Dalje u svojoj ispovesti Deni je objasnio i kako je došlo do toga da on zatrudni. Naime, nakon avanture za jednu noć sa muškarcem, čiji identitet nije želeo da otkrije, saznao je za trudnoću. To je video kao priliku za ostvarenje svog sna o potomstvu. Devet meseci kasnije Deni je dobio dečaka Vajldera koji danas ima dve godine. Dete koje je dobio takođe smatra nebinarno. 

 

@dannythetransdad Replying to @williamabrey456 non-binary and trans people exist. 🥰 #fyp #foryou #foryoupage #nonbinary #transgender #birthingperson ♬ original sound - Dannythetransdad

 

- Ja sam Vajlderov tata, nisam mu majka, ali dobio sam dar da mogu da nosim svoje dete, tako da sam to uradio - objašnjava Vejkfild, koji ima bradu na fotografijama tokom trudnoće i nakon porođaja a koje je objavio na svojim nalozima na društvenim mrežama. 

Vejkfild se prisetio kako je tokom poseta Hitnoj pomoći, kada je bio blizu porođaja, naišao na 'podsmeh' medicinskih sestara i 'sumnju, nevericu i nedostatak znanja' lekara u bolnici u Sijetlu. 

 

 

- Trebalo im je sat i po da se nateraju da me leče jer nisu verovali da sam trudan. Lekari i medicinske sestre bi tiho razgovarali između sebe, postavljajući jedni drugima pitanja o meni, umesto da direktno pitaju mene – pacijenta koji sedi ispred njih - govori Deni.

Nakon što je na kraju dobio pomoć koja mu je bila potrebna, Vejkfild je nastavio da svoje celokupno iskustvo porođaja objavljuje na Instagramu, instalirajući kameru za snimanje događaja.

 

 

Fotografije prikazuju veoma trudnog oca kako sedi u bazenu za porođaj u vodi, hvatajući trenutak dolaska bebe na svet. Pre toga, Vejkfild je sakupio hiljade pratilaca na društvenim mrežama koji su svedočili o njegovom putu, od početka njegovog procesa do sada.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Petar Popara

22.01.2023 16:05

Vi se, zaista sprdate.