Ispovesti

Očeva smrt potpuno ju je slomila, a onda je jednog dana prekopala njegovu baštu i OTKRILA ČUDO! Život joj se okrenuo naglavačke! (FOTO, VIDEO)

Priča koja je obišla ceo svet vraća veru u život i govori o tome da treba ceniti svaki trenutak koji smo privilegovani da proživimo na Zemlji.

30.09.2022 14:01

Očeva smrt potpuno ju je slomila, a onda je jednog dana prekopala njegovu baštu i OTKRILA ČUDO! Život joj se okrenuo naglavačke! (FOTO, VIDEO)
Printscreen/Youtube/ABC News (Australia)

Život mlade Britanke Alison Šepard promenio se iz korena 2020. godine kada je svet paralisala pandemija koronavirusa, a nju lično stravične vesti da joj je otac, za kog je bila mnogo vezana, oboleo od raka pluća. Bolest je već bila u poodmakloj fazi, što je Alison veoma teško podnela, pa je iz dana u dan morala da se bori s činjenicom da njenog tate uskoro više neće biti. 

- Bila sam u velikoj krizi od tuge jer je moj tata bio neko na koga sam se ugledala. Imali smo jednu našu pesmu koju smo zajedno pevali, a uvek mi je govorio da verujem u sebe - ispričala je kroz suze Alison kojoj su lekari ubrzo saopštili da je kancer zahvatio i mozak njenog oca, te da mu je ostalo još samo nedelju dana života. 

Ubrzo je morala da prebrodi vest da je njen otac i preminuo. 

Tokom meseci koji su usledili nakon tog teškog gubitka, Šepardova, koja je vodila klasičan gradski život ispunjen nepreglednim obavezama i nezdravim navikama, ona je rešila da nešto veliko mora da učini za sebe. Odlučila je da sredi porodični dom, to jest kuću gde joj je živeo pokojni otac, pa je u te svrhe unajmila i profesionalne građevince da joj prekopaju celo dvorište. 

Nije se libila da se i sama prihvati posla, pa je tako dane provodila sređujući zemlju i praveći planove kako bi mogla da počne da se bavi nečim drugim. Palo joj je napamet da za sebe napravi lepu baštu.

A onda se jednog dana dogodilo čudo. Kopajući baštu, ona je u zemlji ugledala neobičan predmet različitih boja. Bio je poput većeg kamena i trebalo joj je dosta vremena da ga iščupa. Ubrzo je otkrila o čemu se radi - bio je to deo pčelinje košnice star između 36 i 37 godina, ofarban u nekoliko boja, roze, žutu i belu. Alison je to shvatila kao veoma jasnu poruku i znak koji joj je otac poslao sa neba. Rešila je da napusti kancelarijski posao i započne sopstveni biznis, uzgajanje pčela

Printscreen/Youtube/ABC News (Australia)

Rad oko pčela izvukao ju je iz tuge nakon smrti oca

- One su ovde bile tako dugo i delimično sam osećala iobavezu da ih zadržim u svom domu - otkrila je Alison koja je danas uspešna odgajivačica pčela koja dane provodi u svom specifičnom roze zaštitnom odelu, šetajući oko svojih ljubimaca, ubirajući med i propoplis.  

U pčelama je, kako je istakla, pronašla mir, a košnica koju je pronašla, pomogla joj je da prebrodi tugu u njenom srcu, nastalu nakon očeve smrti. Sada ima šest košnica na svom velikom imanju.

- Posmatranje pčela me je vratilo onome što sam bila. Gledanje njih me je navelo da shvatim porodičnu strukturu i šta pčele u svojoj koloniji predstavljaju. Porodica je sve - zaključila je Alison za abc.net.au.

Kada je započela biznis, svoju prvu košnicu nazvala je po svojoj baki Normi Mej Vels, koja ima čak 101 godinu i za koju Alison kaže da je najsnažnija žena. Njena baka, s druge strane, svoju dugovečnost pripisuje odgajanju na medu kojim se njena porodica bavila davnih godina. I danas ima jutarnju rutinu da na tost maže med, što nekad čini i dva i tri puta dnevno.

Ono što je najinteresantnije jeste da je mlada pčelarka preko svog novog biznisa upoznala i muža Kita, koji je isprva bio njen mentor za pčele. Istakla je da veruje da joj je i njega poslao otac.  

Alison sada zajedno sa mužem na pijacama i izložbama uči ljude o važnom poslu koji pčele obavljaju. Dok ona priprema kolač i sipa med na pecivo za decu, njena baka smatra da su takvi trenuci dragoceni. 

Printscreen/Youtube/ABC News (Australia)

Alison i njena baka Norma, zahvalne su na svakom novom danu i zajedničkim trenucima

Alison zna da će biti i pozitivnih i negativnih trenutaka u njeno životu, ali isto tako ističe i da su joj pčele pomogle da vrati veru u život. 

- Život je zaista kratak i blagosloveni smo svakim danom koji nam je dat, tako da treba da budemo ljubazni i da ljudima oko sebe pokažemo da ih voimo i poštujemo - poručila je ona.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)