Brak i veze

NEVEROVATNO ALI ISTINITO: Evo zašto muškarci vole ozbilje veze

Mnogi bi pomislili da je većina muškaraca zbog sindroma lovca sklonija avanturama i novim osvajanjima, ali oni bi se i te kako prevarili!

10.03.2022 18:00

NEVEROVATNO ALI ISTINITO: Evo zašto muškarci vole ozbilje veze
pexels.com

Iako će neke žene reći da su svi muškarci alergični na monogamiju i da na sam pomen duge i stabilne veže beže i ostavljaju samo oblak prašine za sobom, pokazalo se da stvari ne stoje baš tako. Portal Srećna Republika vam otkriva 8 razloga zašto momci zapravo vole stabilne veze a koji nisu nužno vezani za fizičke aspekte ljubavi.

Osećaj stabilnosti

Život van veze ume da bude zbunjujuć, naporan i dosadan. Konstantno vas tera da upoznajete nove ljude, iako vam nije baš uvek do toga. Ozbiljna veza je opuštajuća, smirujuća, prijatna i sigurna. I naravno, zabavna, kada si sa pravom osobom!

pexels.com

Momak i devojka se smeju

Uživanje u izlascima

Muški izlasci, dok soliraju, i nisu baš najprijatnija iskustva. Sve se pretvara u jednu džunglu u kojoj se stalno trebaju dokazivati. Kada su u vezi, mogu jednostavno da izađu na piće i da gledaju druge kako se blamiraju, dok oni pored sebe imaju onu pravu.

Maženje

I momci nekada umeju da budu umiljati i kao i svako živo biće, uživaju u pažnji i nežnosti. A maženje ipak je nešto za šta je neophodno postojanje emocija, bliskosti i intimnosti, a to je svakako teško pronaći van ozbiljne veze.

pexels.com

Momak grli devojku

Podrška

Baš kao i nama ženama, i muškarcima je samopouzdanje jako bitno i vole da imaju nekoga ko će im biti podrška kada im je to potrebno, piše portal cosmopolitan.hr. Ponekad i njima treba rame za plakanje, reč utehe ili samo topli zagrljaj koji će im dati do znanja da je neko tu za njih i da će sve biti u redu.

Opuštenost

Samački život ume da bude jako stresan, pogotovo ako uporno tražite nekoga za ozbiljnu vezu. Stalna potreba za impresioniranjem potencijalne partnerke i glumljenje neke idealizovane verzije sebe iscrpljuje i psihički i fizički. Veza je oaza koju momci obožavaju, njihova mirna luka.

pexels.com

Devojka ljubi momka u nos

Moćni dvojac

Partneri se u vezi savršeno dopunjuju i što ne ide od ruke jednom, bez problema reši onaj drugi. Upravo taj osećaj harmonije i simbioze vam uliva nadu da ne postoji ništa što vas dvoje zajedno ne možete da pobedite, a to je osećaj sa kojim se svakog jutra budi spokojan i kojeg će se teško odreći.

Ženska mudrost iz prve ruke

Bilo da želi da razume ponašanje svoje sestre ili mame, ili ga prosto zanima kako ženski mozak funkcioniše, u vezi će uvek imati priliku da stvari sagleda iz vaše perspektive i da čuje žensko mišljenje. Dok je solo, sve to za njega predstavlja jednu apstrakciju i misteriju.

pexels.com

Devojka mazi momka

Ženske čari

Moramo priznati da je ovo više nego očigledno. Svakom muškracu imponuje da pored sebe ima lepu ženu i da zna da samo on uživa u njenim čarima. Takođe, nije na odmet ni saznanje da sa osobom koja mu je draga može da ima redovan seks. Ona zna šta on voli, on njoj ume da ugodi, sinhronizovali su se i vođenje ljubavi je samo vrhunski spoj njihovih emocija i privlačnosti. Da, muškarcima to definitivno prija.

Komentari (0)