Ispovesti

CEO SVEMIR NA POKLON: Nećete verovati šta je moja prijateljica poklonila dečku

Da li ste i vi nekada nekome poklonili univerzum?

09.03.2022 23:30

CEO SVEMIR NA POKLON: Nećete verovati šta je moja prijateljica poklonila dečku
pexels.com

U jeku postosmomartovskih poklona, veliki je broj dama koje se hvali onime što su u svrhu tog dana dobile. Seti li se neko i jačeg pola tokom ovih dana? Ili smo prezauzete razmišljanjima šta očekujemo da nam se pokloni za Dan zaljubljenih i Osmi mart? Taman su jedan uz drugi, za sve one koje su nezadovoljne poklonima uoči Božića i Srpske Nove godine, sada je bio trenutak da im se muškarci oduže. Upravo zato kada je samo o nama, damama reč, iznenadio me je gest moje drugarice. Upoznala je muškarca za koga se svi nadamo da je pravi za nju, vreme će nas podržati ili demantovati. Pravi muškarac se pak ne sreće svakoga dana. Sve znamo koliko smo žaba poljubile da bi se potencijalni princ negde pojavio, i to je bilo dobro sve dok se ponovo nije pretvorio u običnu žabu. Onom, gospodinu pravom, "Mr. Big" ili "Zverki" iz kultne serije "Sex i grad", se ne poklanja za rođendan bilo šta. Njemu od samog starta stavimo do znanja da je poseban! Uvek je zato tu pitanje koje nam leti nad glavom, šta se pravom muškarcu poklanja za rođendan?

Ceo svemir na poklon

 

 

Stiže mi jednoga dana poruka od te drugarice, i nikako da shvatim šta je to. Izgleda kao zvezdano nebo, uslikano. Pomislila sam da je to plakat zvezda, šta bi drugo bilo? Odgovorila mi je da je to tačan položaj zvezda na nebu dana i časa kada su se ona i dečko upoznali.

- Nisam znala šta da mu poklonim. Sve mi je bilo već viđeno, neoriginalno. Nisam želela da ga čisto izvedem negde ili mu kupim neku stvar koja mu treba ili koju možda već ima. Razmišljala sam i guglala po internetu šta bi to moglo da bude, jer nisam odmah imala jasnu predstavu šta bi moglo biti. Onda sam slučajno naišla na ovo. Zamisli, koliko je retko u današnje vreme da ti muškarac pokloni nešto, a pravi muškarac? On bi trebalo da ti skine i zvezdu sa neba! I tada sam došla na ideju da ja njemu poklonim zvezdu, tačnije celu galaksiju! Ovo je mapa zvezdanog neba u trenutku našeg upoznavanja, pišu naša imena i datum. Da bi poklon bio još neobičniji, u sam plakat je instaliran čip. Tako da kada bude otvorio poklon, i video zvezdanu mapu, kada se mobilnim telefonom bude približio, zbog instaliranog čipa, na njegovom telefonu će se na youtubu uključiti i direktno pustiti naša omiljena pesma - ispračala mi je u dahu Marica Veselinović (27), komšinica tri kuće od moje.

pexels.com

 

Šta si ti poklonila tati, šta je on tebi?

Prvo mi nije bilo najjasnije kako uopšte to funkcioniše. Onda sam, budući da imam punih 40 godina, pomislila kako je to pomalo klinjački i detinjasto odraslom muškarcu poklanjati tako nešto. Sin je sedeo pored mene i video je fotografiju. Na moju reakciju da ne znam hoće li se njenom dečku svideti ta mapa zvezda koja svira, sin me je upitao, koliko smo dugo tata i ja bili zajedno.

- Bili ste zajedno 15 godina, je li tako? Od toga ste deset bili u braku? Znači 15 rođendana. Šta si ti tati uglavnom kupovala za rođendane, a šta on tebi? Garderobu, uglavnom znači. Nijedan od vas dvoje nije bio nimalo originalan kao Marica! Ona je smislila šta da pokloni dečku, razmišljala je o poklonu! Nije samo otišla u prodavnicu i kupila neku stvar reda radi. Bitna je pažnja! Kada ste ti i tata poklonili jedno drugome pažnju - pitalo me je dete od deset godina, upijajući svakim atomom svoga bića moj odgovor.

Kada smo mi poklonili jedno drugome pažnju, razmišljala sam? Nikada. Zato i nismo opstali. Ne budite kao mi. Budite pažljivi. Poklonite jedno drugome srce na dlanu i zvezdu na nebu. Kao što vidite, moguće je!

 

 

Komentari (0)