Brak i veze

DO MENE JE, NIJE DO TEBE: OVIH 9 rečenica muškarci izgovaraju kada vas ne vole!

On ne želi da se obaveže i da se posveti vašoj vezi. I naći će mali million razloga za to. U njegovoj glavi svaki izgovor ima smisla. Ali šta će vam zapravo reći ako ne želi da upušta u ozbiljniji odnos? Saznajte u našem tekstu.

23.02.2022 21:00

DO MENE JE, NIJE DO TEBE: OVIH 9 rečenica muškarci izgovaraju kada vas ne vole!
unsplash.com

Uz svu njegovu neodlučnost, pitate se kako da znate da li je spreman da vam se posveti i na čemu ste sa njim. Koji je najbolji način da iz njegovih reči zaključite da li ozbiljno shvata vašu vezu? Ako nikada ne izgovori jednu od ovih 9 rečenica, znaćete da mu značite. Ukoliko pak to uradi, znate šta vam je činiti. Portal Srećna Republika vam otkriva o kakvim kliše frazama se radi.

1. „Nisam spreman.“

Reći će da nije spreman i, slučajno, možda i neće biti. Možda je zaista traumatizovan zbog raskida ili razvoda i ne može da se posveti, ali to nije slučaj svaki put.

unsplash.com

Slomljeno srce

2. „Želim da se i dalje viđam sa drugim devojkama. Slobodno se i ti viđaj sa drugima.”

Reći će vam da želi da izlazi, ali to takođe znači da vi niste prava osoba za njega, barem ne sada. Možda će shvatiti koliko ste posebni, a možda i ne. Kako se nositi sa time? Tako što ćete nastaviti da tražite nekoga ko želi vas koliko i vi njega.

3. „Ne mogu ništa da obećam.”

Naravno, sviđate mu toliko da ne želi da vas prepusti drugom, ali ne dovoljno da se kraj vas skarasi. Dakle, viđaćete se i provoditi vreme zajedno, ali se neće obavezati jer ne želi da obeća ono što ne može da ispuni. Vi zaslužujete bolje.

unsplash.com

Žao mu je

4. „Još uvek želim da vidim da li postoji neko drugi za mene, da razmotrim svoje opcije. Žao mi je."

Ako priča o tome kako nije spreman da se skrasi jer će izgubiti opcije, a nije spreman za to, on je zapravo iskren. Na neki način, on radi pravu stvar time što vam ne obećava nešto čega se neće držati. S druge strane, on se sa vama igra. Pustite ga, možda vam se i vrati.

5. „Ne vidim budućnost sa tobom.“

Dakle, on je fin momak i dobar je prema vama, ali ne želi da se obaveže da bude sa vama. Zašto? On prosto ne vidi budućnost sa vama, piše portal yourtango.com. Ako tako stoje stvari, on vas ne voli i više nije vredan ni sekunde vašeg vremena.

unsplash.com

Momak i devojka

6. „Do mene je.“

Moguće je da je problem u njemu, u njegovim lošim iskustvima u prošloj vezi. Možda ima strah da ne bude povređen. Možda je u pitanju njegov život, fakultet, posao, ili porodične obaveze. Svakako, možda postoje razlozi zbog kojih ne može da se obaveže. Ali kada kaže „do mene je“, on misli: „Nisi ti ona koju volim”. Neka se pokupi i ode, slobodno.  

7. „Treba mi prostora.“

Prostor mu možda treba da bi na miru razmislio o tome šta želi i to nije baš uvek izgovor, te ga nemojte ga još otpisivati. Međutim, ukoliko stalno traži prostor, to je zato što ne želi da vam se posveti i ne voli vas. Ili ima neke krupne probleme. Ako je tako, neka se posveti njima. Vi ga ne možete popraviti.

unsplash.com

Muškarac i žena

8. „Nisam preboleo bivšu.“

Ovo je glavni izgovor koji će pokušati da upotrebi ako ne želi jasno da vam stavi do znanja da vi niste ona prava. Ukoliko on i dalje pati za svojom bivšom, nijedna neće biti ona prava. Previše je zauzet samosažaljevanjem da bi uživao u sopstvenom životu. Oprostite se od njega i nastavite dalje!

9. „Treba mi vremena.“

Ako ste se nedavno upoznali i vaša veza se sporo razvija, to je u redu. Za njega vredi biti strpljiv. Međutim, ako je prošlo par godina, a on još uvek koristi ovaj izgovor, raskrstite sa njim. Nemojte biti jedna od onih žena koje su u vezi sa nekim deset godina, željno iščekujući veridbu do koje nikada neće doći. On vas ili ne voli ili je hronični neženja.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)