Brak i veze

Ovih 12 osobina muškarci traže u devojci koju žele da ožene!

Svaki muškarac najverovatnije ima drugačiji spisak kvaliteta koje traži u ženi sa kojom bi jednog dana stupio u brak. Ipak, teško da se bilo koji momak ne bi složio sa tačkama navedenim u našem tekstu.

17.02.2022 16:15

Ovih 12 osobina muškarci traže u devojci koju žele da ožene!
pexels.com

U društvu u kojem se čini da su monogamija i posvećenost koncept iz prošlosti, koje to osobine muškarci traže u ženama koje bi želeli da ožene? Ako poseduje ovih 12 kvaliteta, možda ste baš ona prava za vas. Portal Srećna Republika vam predstavlja listu najpoželjnijih ženskih osobina za vezu na duže staze.  

1. Porodično je orijentisana

Na početku treba istaći da nisu baš svi bliski sa svojom porodicom i to ih ne čini lošom osobom. Ipak, iz perspective muškaraca, ukolik žena svoju porodicu ali i familiju svog partnera,to je važna stavka kada se razmatra dugoročna zajednička budućnost.

2. Ljubazna je

pexels.com

Par se gleda

Žena koja je pažljiva, puna ljubavi, brižna i koja čini male stvari za vas bez ikakvog posebnog razloga, već samo zato što vas voli, kao što i vi činite za nju. Žena koja zrači toplinom i dobrotom, to je žena koju bi svaki muškarac želeo da oženi.

3. Predstavlja intelektualni izazov

Ne može se poreći da je nečiji izgled ono što nas u početku privlači. Teško je odmah uočiti nečiju sjajnu ličnost. Mnoge veze se zasnivaju isključivo na fizičkoj privlačnosti, ali koliko dugo ona može da traje? Kada razgovorima nedostaje dubina ili intriga, često ispunjavamo svoje vreme zajedničkom fizičkom aktivnošću, ali je nemoguće izgraditi pravu ili trajnu vezu sa nekim samo na tome. Ukoliko neko za vas predstavlja intelektualni izazov i sa njim možete da vodite duboke razgovore o značajnim temama, to će na duže staze uvek nadmašiti površnu lepotu.

4. Puna je razumevanja i empatije

Biti saosećajan, podržavati i ohrabrivati svog partnera su važni elementi u izgradnje uspešne veze. Niko ne želi osobu koja je neće podržati u njihovim poduhvatima i koje neće biti tu kada im je potrebna. Život je pun izazova sa kojima će se svaki par suočiti zajedno, naročito bračni parovi. Ponekad je i muškarcima potrebno rame za plakanje.

pexels.com

Bračni par

5. Ambiciozna je

Pored toga što vas podržava i ohrabruje da sledite sopstvene ciljeve i snove, ona će imati i svoje. Zrela žena ima viziju svoje budućnosti i žustro je juri. Zrela žena će biti neko sa kim možete pokoriti svet. Partner u zločinu, saigrač u vašoj vezi i u životu.

6. Dosledna je

Biti dosledan je dragocena vrlina jer partneru daje do znanja da ste zaista ono što jeste, piše portal goodmenproject.com. Najbolje je reći da je doslednost suprotnost promenljivosti. Ako je neko nepredvidljiv i nestalan, teško je znati kako će se ponašati prema vama u budućnosti, a to je osobina koja, za razliku od fizičke lepote, ne bledi i ostaje u čoveku zauvek.

pexels.com

Par se ljubi

7. Voljna je da se potrudi oko vas

Nije tajna da ponekad romantike ponestane u dugim vezama, ali to ne bi trebalo dozvoliti, ni sa vaše ni sa njene strane. Ako žena nastavi da radi ono što zna da vas je privuklo, čak i nakon što vas je osvojila, to pokazuje da joj je stalo da vas zadrži. Jednako je važno da se pobrinete da obe strae uvek pokazuju jedna drugoj da cene ovaj trud. Biti uzet zdravo za gotovo je grozan osećaj i lako može dovesti do ljutnje i drugih negativnih emocija u vezi.

8. Delite slične vrednosti

Naš sistem vrednosti uglavnom potiče od našeg vaspitanja – stvari koje smatramo važnim, stvari u koje snažno verujemo i način na koji se ophodimo prema drugima i sebi. Nije važno koliko vas neko privlači ili čak koliko se dobro slažete, ako se vaše vrednosti ne poklapaju, uvek ćete se dugoročno sukobljavati.

pexels.com

Devojka otvara poklon

9. Fizički je privlačna

Svakog muškarca privlači drugačiji tip žene i svi mi imamo svoje lične ukuse. To znači da žena ne mora da odgovara određenoj ustaljenoj slici lepote da bi nekome bila idealna supruga. Ipak, mora postojati fizička privlačnost između dva partnera da bi oni započeli vezu, a to takođe igra važnu ulogu i u održavanju veze.

10. Prijateljski je nastrojena i društvena

pexels.com

Devojka ljubi momka

Nijedan muškarac ne želi da bude zabrinut zbog utiska koji će njegova devojka ili žena ostaviti na njegove prijatelje kada ih upozna. Ne želi da bude arogantna i nepristupačna. Važno je da mu kao životni saigrač bude podrška u svim oblastima života. Naravno, muškarac bi trebalo da poseduje iste kvalitete i da iskaže istu ljubaznost prema njenim prijateljima, porodici, kolegama i svima drugim osobama u njenom životu sa kojima se upozna.

11. Ima smisao za humor

Znamo koliko je ženama važno da muškarac u njihovom životu ima generalno dobar smisao za humor, ali je i muškarcima to podjednako važno kod žena. Ako muškarac ima odličan smisao za humor, žena koja je previše kruta ili ukočena to neće ni primetiti. Štaviše, može čak bit ii neprijatno ako se on često šali, a ona je uvek ozbiljna i nervira je njegova duhovita ličnost. Važno je da par bude u stanju da bude razigran i da se šali jedno sa drugim. To pomaže u poboljšanju raspoloženja, čini dužu vezu zabavnijom, a smeh udvoje nikada ne zastareva.

pexels.com

Devojka i momak kreče

12. Puna je ljubavi i privrženosti

Muškarcima je naklonost važna. Držanje za ruke, zagrljaji, sama fizička blizina voljene osobe. To simbolizuje vezu i pruža topao osećaj pun ljubavi. Teško da bi bilo koji momak mogao da uspostavi dužu vezu sa ženom koja sleže ramenima kada je privije uz sebe i koja je uvek na distanci, fizički i emotivno.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)