Bežite!

MANIPULATORI VAM UNIŠTAVAJU SAMOPOZDANJE: Kada čujete ove fraze, bežite koliko vas noge nose!

Manipulatori se trude da vam unište samopouzdanje. Oni mogu da budu i vama jako bliski ljudi, ali koliko god da ih volite, bežite!

30.11.2021 15:09

MANIPULATORI VAM UNIŠTAVAJU SAMOPOZDANJE: Kada čujete ove fraze, bežite koliko vas noge nose!
pexels.com

Samopouzdanje je osobina koja se veoma ceni kod ljudi. Ono sprečava mogućnost da neko drugi donosi odluke umesto vas, a vama omogućava da budete sigurni u svoj životni put i izbore koje donosite. Manipulatorima ovo smeta, jer ako imate samopouzdanja ne mogu da vas kontrolišu, te će sve uraditi da vas potpuno unište emotivno i da počnu da vas kontrolišu maksimalno. 

Manipulatori su savladali umetnost upravljanja drugim ljudima, ali ih je lako prepoznati zbog fraza koje koriste, pa kada čujete te rečenice, bežite glavom bez obzira, takva osoba vam ne treba u okruženju.

Preteruješ!

Naravno da ponekad preterujete, ali kada su u pitanju vaša osćanja i potrebe, niko ovo ne može da vam kaže. Sasvim je validno da osećate to što osećate i da iskažete na način na koji vi to smatrate adekvanim. Ukoliko vam manipulator kaže da preterujete, to će biti jer želi da vas iskoristi, a vi to ne dopuštate.

Ovom frazom oni pokušavaju da vas nateraju da se osetite loše i da vas ubede da grešite. Nemojte im verovati, niti ih popuštati. Samo se okrenite i nastavite sa svojim životom bez njega.

Veoma si osetljiv!

Svi smo sa vremena na vreme preosetljivi. Kada nas stigne umor, glas, stres i isfrustriranost svi pravimo bespotrebne scene, te očekujemo od najboljih prijatelja, partnera i rođaka da nas podsete da nije sve tako crno i da će biti bolje čim se malo oporavimo od tih potresa. 

Ipak, manipulator će ovo da kaže kada uradi ili kaže nešto što se vama ne dopada. Nemojte ga slušati jer se oni vode logikom napad je najbolja odbrana, te se na taj način brane od greške koju su napravili.

Previše si dramatičan!

Ukoliko je situacija zaista teška, budi uveren da nisi previše dramatičan, te da imaš prava da se ponašaš u skladu sa svojim osećanjima i bilo koja osoba koja pokuša da iskoristi to ili da okrene to u svoju korist, jednostavno je manipulator. Ne dozvoli da budeš izmanipulisan, okreni se i idi, zauvek.

Komentari (1)