Sreća!

BRAK DONOSI ODRICANJA: Ovo više nećete smeti da radite, ali vredi!

Ulazak u brak podrazumeva neka odricanja, ali ona mogu samo da doprinesu vašem srećnijem životu.

26.11.2021 23:18

BRAK DONOSI ODRICANJA: Ovo više nećete smeti da radite, ali vredi!
pexels.com

Zakon kaže da samo odrasle osobe koje su mentalno stabilne i sposobne da donose odluku u svoje ime mogu da stupe u brak. Ovakav odnos zakona prema ovoj svetoj instituciji potpuno je opravdan. Pre nego što uplovite u bračne vode morate da znate da zajednički život nije samo deljenje postelje svake noći sa supružnikom i briga o svakodnevnim problemima, već podrazumeva i neke stvari kojih ćete morati da se odreknete.

Ova odricanja višestruko su nagrađena ljubavlju i podrškom koju dobijate svakodnevno od svog supruga, ali je zato neophodno da vi i vaš partner budete potpuno svesni sebe i sveta oko vas. Da budete stabilni i zaista celim srcem u tome. Ukoliko je to tako, zaista vam neće biti teško da se odreknete ovih stvari.

Sebičnost

Svi smo mi pomalo sebični. Ova osobina nije nužno loša sama po sebi, posebno, ako nije previše izražena. Međutim, koliko god da smo mi centar sveta našeg partnera i on je centar našeg sveta, a ako je tako zar ne biste želeli ad ipak popustite i stavite ponekad njegove želje ispred svojih?

Sa druge strane, ovo je dobra priprema i za bebu, koju verovatno želite. Detetove potrebe nužno će biti ispred vaših, a ako ste i vi i vaš suprug sposobni da sebe stavite na drugo mesto pre nego što na svet donesete dete, onda ćete moći da budete sigurni da će vaša porodica biti u savršenom skladu.

Nerešeni konflikti

Naravno da nam je ponekad previše teško da pričamo o problemima koji su doveli do ružne svađe i suza. U redu je uzeti pola sata, smiriti se i orazmisliti o svemu, ali nemojte da idete da spavate posvađani. Rešaavanja konflikta u najkraćem mogućem roku omogućiće vašem braku da nastavi da cveta, čak i kada imate ozbiljan problem. Objašnjenje leži u ljubavi. Ako se vi i vaš suprug volite, a valjda ste zato i ušli u brak, kada se strasti i ljutnja malo smire, saslušaćete jedno drugo i shvatićete gde ste pogršili, oboje, jer je za svađu, kao i za ljubav, potrebno dvoje. Kada znate gde grešite trudićete se da to ispravite i konflikti će na duže staze zaista nestati.

Ovo je posebno važno ako imate decu. Koliko god mislili da su vaša deca mala i da ništa ne razumeju, vi i vaš suprug niste sposobni da se gledate kada ste u svađi, a kamoli da jedno drugom pokazujete ljubav. Iako je dete malo ono to može da oseti, te vam savetujemo da, ipak rešite sve probleme čim se pojave.

Opsesija

Prirodno je da brinete za voljenu osobu, ali opsesivna briga i zivkianje na svakih pet minuta svakako su znakovi da nešto nije kako treba. Zapitajte se u čemu je vaš problem. Da li je moguće da ne verujete vašem partneru, pa imate potrebu da ga proveravate? Da li je to opravdano? Da li imate neki iracionalni strah? 

I opsesivno ponašanje potrebno je rešiti pre nego što na svet dođe beba. Takva organičenja i prezaštićenost teško će uspeti da od vašeg deteta formira zdravu osobu, i psihički i fizički.   

Komentari (0)