Greške u ljubavi

DA NE BUDE PROBLEMA SA PARTNEROM: Ove tajne iz veze ne smete da odajete drugima

Veoma je bitno da naučite da poštujete intimu vašeg partnera i da ne prenosite tajne iz vaše veze svojim prijateljicama!

14.11.2021 18:42

DA NE BUDE PROBLEMA SA PARTNEROM: Ove tajne iz veze ne smete da odajete drugima
pexels.com

Kada se nađemo u problemu ili smo iz nekog razloga jako srećni obično se okrećemo ka najboljim prijateljima u želji da trenutnu životnu fazu podelimo sa njima. Gotovo svaka trač partija kod žena, a i kod muškaraca, kad tad se završi sa pričom o vezama i brakovima, te problemima koji se dešavaju u njima, međutim to i nije baš pametno. 

Kada svojim drugaricama ispričate probleme koje imate u vezi, ne samo da ćete izneceriti poverenje svog partnera, već ćete ga odmah uniziti u njihovim očima. Vašim drugaricama daćete povoda da o njemu misle vrlo negativno, te da nemaju poverenja u vaš odnos i da, iz najbolje namere, pokušaju da se umešaju tako da dobijete tretman kakav zaslužujete. Da biste izbegli probleme u vezi do koje vam je stalo, zaista preporučujemo da na ove teme razgovarate isključivo sa vašim partnerom.

Osećanja i tajne

Tajne su tajne sa razlogom. Njih delimo samo sa onima do kojih nam je jako stalo, a kada ih neko prenese dalje, obično se jako naljutimo i osećamo se izdato i povređeno. Ako i sami znate kakav je toj osećaj, šta vam daje za pravo da tajne svog partnera prepričavate drugaricama? Vi niste jedna osoba i to što vi imate poverenja u najbolju prijateljicu ne znači da ga ima i vaš momak ili muž. Njegove tajne zadržite za sebe ili barem sačekajte da on bude spreman da svoju intimu podeli sa nekim drugim, jer da je želeo da svi znaju njegovu tajnu verovatno bi im sam i rekao.

Svađe i rasprave

Svi se nakon svađa i rasprava sa nama bitnim osobama osećamo loše. Tužni smo, povređeni, a čak i besni, i u većini slučajeva samo bismo najradije otišli kod naših prijatelja i jadali im se o tome koliko nas je neko iznervirao. Međutim, kada je reč o partnerima, to nije najbolja odluka koju možete da donesete. Ako bi vam najbolja drugarica rekla da joj je njen dečko rekao nešto što ju je razočaralo sigurno biste želele da se skloni od njega jer ne želite da bude povređena. Isti bi bilo i kada biste se vi nekome jadali. Uz buru emocija koju donose svađe jako je teško biti objektivan, te ne bi bilo ni čudno da prensete stvari mnogo gore nego što zapravo jesu. U slučaju da se odlučite da drugaricama u afektu ispričate sve, očekujte da će vašeg partnera neko vreme gledati kao monstruma, jer u njihovim očima on to i jeste, povredio je njima dragu osobu i zaslužuje da pati.

Intima

Seks uglavnom imate u spavaćoj sobi ili makar u kući u kojoj ste sami. Da postoje egzibicionisiti kojima se sviđa da vode ljubav u javnosti, ali da li ste i vi takvi? Koliko god seks ne bi smeo da bude tabu tema, postoji razlog zbog kog se ta praksa vrši na nekom zatvorenom mestu. To je vrlo intiman čin između dvoje ljudi, koji se vole i poštuju, nema potrebe da nešto što je toliko savršeno za vas podelite sa nekim drugim. Uživajte malo u nečemu što je samo vaše.

Finansijski problemi

Da li je zaista neophodno objašnjavati zašto nije dobro pričati sa prijateljima o ovome? Sa jedne strane vaši prijatelji biće zabrinuti za vas i neće znati kako da vam pomognu, a sa druge strane svog partnera ćete staviti u poziciju da izgleda kao da se ne trudi dovoljno, te da vam ne pruža stabilnost koja je neophodna ili da prosto rasipa sve. Kao i u slučaju svađa, zaista nema potrebe da svog partnera dovodite u tu situaciju. Potrudite se da sa njim iskreno porazgovarate o tome i da zajedno nađete rešenje, a ako i tada budete imali problem, zajedno sa partnerom vidite da li treba da porazgovarate sa nekim i potražite pomoć.

Mane i nedostaci

Svaka osoba ima neku manu, i koliko god mi voleli da verujemo da smo savršene pahuljice činjenica je da nismo. Osobu koju volimo prihvatamo baš takvu kakva jeste sa svim njenim nepodnošljivim manama, koje ćemo vremenom početi i da volimo. Ipak, ako se na početku veze žalite porodici i prijateljima o njegovim manama i to činite bez prestanka, moguće je da oni to neće zaboraviti, te će vaš partner zauvek ostati onaj momak koji nije dovoljno dobar za vas.

Komentari (0)