Brak i veze

MUŠKARCI SE ŽENE IZ DVA RAZLOGA! Jedan je zaljubljenost, a drugi će vas iznenaditi

Možda postoje i drugi razlozi zašto muškarci ulaze u brak, ali svi oni proizilaze iz ova 2 pravila.

29.10.2021 13:26

MUŠKARCI SE ŽENE IZ DVA RAZLOGA! Jedan je zaljubljenost, a drugi će vas iznenaditi
pexels.com
 

Naime, ruski psiholog Viktoria Kirsta tvrdi da se muškarci žene zato što im je "zgodno" da se ožene određenom ženom ili zato što se zaista u nju zaljubio.

Evo i šta to znači.

Zgodno mu da se oženi

Zamislimo situaciju: Muškarac upoznaje ženu koja se bori da mu udovolji, a i ona je zgodna, lepa i, što je najvažnije, više je zainteresovana za njega nego on za nju. A muškarci, inače, to odlično osećaju. I ova žena na sve moguće načine "zaslužuje“ njegovu ljubav: kuva neverovatna jela, ugađa mu u krevetu, brine se o njemu, ne pametuje mu i generalno ne čini ništa da ga optereti. Ali u isto vreme svim silama pokušava da ubedi muškarca da je baš ona idealna za ulogu dobre i uzorne supruge.

Stoga s vremenom čovek počinje da razmišlja: "Zašto da ne? Pogodno je!“ Odnosno, ako je cilj ovog muškarca bio da pronađe "udobnu" ženu, u kojoj bi se idealno spojila uloga ljubavnice, kuvarice, ponekad „mame“ i, što je najvažnije, ta žena mu može organizovati potpunu udobnost i spokojstvo, onda je on spreman da se „žrtvuje“. Na kraju krajeva, on želi da dobije svu ovu udobnost na stalnoj osnovi, da tako kažem – 24 sata dnevno. Ali ovde je važno i to što ova žena NIJE živela i nije htela da živi sa njim PRE udaje, to jest, ona je, naravno, mogla da ga poseti i čak ostane nekoliko dana i tada je ona blistala svojim, na primer, odličnim kulinarskim umećem ili da u njegovom stanu dovede stvari u red, ali je istovremeno jasno stavila do znanja da neće živeti samo sa muškarcem, kako se sada kaže, u građanskom braku, jer ona ima druge vrednosti i prioritete. I tada čovek shvati da neće biti „besplatnih poklona“, i ako želi da se stalno kupa u ljubavi i naklonosti ove žene, a pored toga da dobije sve udobnosti, onda se treba oženiti, pa se na kraju i ženi.

Muškarac se zaista zaljubio u ovu ženu

Ako se muškarac zaista iskreno zaljubio u ženu, onda se pitanje kako ga „prisiliti“ da se oženi, u principu, ovde ne postavlja. Na kraju krajeva, on sam je spreman da joj da bračni predlog, i to čak i uprkos činjenici da se ta žena nije ni dokazala. Dovoljno je da voljena žena samo bude spremna za brak, a ovo je zaista dovoljno. Štaviše, često se dešava da se upravo muškarac dodvorava ovoj ženi, pokušava da je usreći, a ako i ona uzvrati istom merom, onda muškarac misli: „Moram da se oženim!“

I sada, nakon nekog vremena, pošto je bio potpuno srećan i najvažnije siguran u ispravnost sopstvene odluke, on se zaista oženio ovom ženom. Na kraju krajeva, shvatio je da je to zaista njegova sudbina.

 

 

Komentari (0)