Brak i veze

ŽENE U TRIDESETIM SU KRAJEM IX VEKA PITALI ZAŠTO SE NISU UDALE! Odgovoru će vas RASPLAKATI OD SMEHA!

Nagradno pitanje iz viktorijanskog doba verovatno bi bilo zaboravljeno da nije bilo rada dr Boba Nikolsona, koji je svoje otkriće podelio na Tviteru.

28.10.2021 11:55

ŽENE U TRIDESETIM SU KRAJEM IX VEKA PITALI ZAŠTO SE NISU UDALE! Odgovoru će vas RASPLAKATI OD SMEHA!
pexels.com
 

Godine 1889. časopis "Tit-Bits" ponudio je nagradu ženi koja se nije udala, a koja bi dala najbolji odgovor na pitanje "Zašto ste još slobodni?".

Rezultati su se pokazali previše urnebesnim da bi časopis izabrao samo jednu pobednicu. Umesto toga, objavili su svoje favorite i svakoj pobednici dali pet šilinga (današnjih 26 dolara).

Ovo su bili najbolji odgovori.

1. "Biti supruga znači previše posla, sad sam samo mlekarica. Da sam u braku, trebalo bi da budem žena, majka, medicinska sestra, domaćica, sobarica, krojačica, pralja, mlekarica i stalna čistačica."

2. "Jer postoje druga zanimanja u kojima su sati kraći, posao prijatniji, a plata možda bolja."

3. "Jer je dobar muškarac redak, ali budala ima mnogo, zato sam slobodna sa dvadeset i sedam."

4. "Poput divljeg mustanga iz prerije koji nesputano luta, zabacujući glavu krajnje omalovažavajući prilaz lasu koji ga, ako mu se jednom stavi oko vrata, proglašava zarobljenim, draže mi je da gazim na ivici slobode, nego da dopustim muškarcu da oko mene baci bračni laso", piše 24sata.hr.

5. "Budući da je brak poput električne baterije, jednom kad se uhvatite za ruke, ne možete da je pustite, koliko god to bolelo. I, kao kad odlučite da se spustite niz tobogan, morate da idete do gorkog kraja, koliko god bilo rupa i neravnina na njemu."

6. "Zato što sam poput dobrovoljaca: uvek spremna, ali još uvek nepotrebna."

7. "Na moj razlog odgovara citat iz knjige 'Ukroćena goropad': 'Od svih živih muškaraca nikada nisam videla to posebno lice koje bih mogla da zamišljam više od bilo kog drugog'."

8. "Zato što sam engleska dama, a Amerikanci monopolišu tržište".

Komentari (0)