Tetka Saveta

SJAJAN TRIK! Evo kako da se NE MAGLE stakla na naočarima i automobilu tokom zime!

Ljudi koji nose naočare znaju koliko je nezgodno tokom ovih hladnih dana ući spolja u toplu prostoriju - stakla se zamagle u sekundi, a tada naočare moraju da se skinu i morate da čekate da se odmagle.

28.10.2021 12:33

SJAJAN TRIK! Evo kako da se NE MAGLE stakla na naočarima i automobilu tokom zime!
Pixabay.com

 

Trik kako to sprečiti ne može biti jednostavniji - uzmite mekanu krpicu, na nju stavite malo sredstva za pranje posuđa pa prebrišite stakla na naočarima. Ostavite da se osuši 15 minuta pa prebrišite krpicom od mikrofibera.

Na staklima će ostati zaštitni sloj koji će ih štititi od zamagljivanja - što je posebno korisno u ovim hladnima danima kada se naočare zamagle u sekundi nakon što se iz hladnoće uđe u topli prostor.

Pena za brijanje pomaže u automobilu

Nanesite malu količinu pene za brijanje na krpu od mikrovlakana i protrljajte time stakla u automobilu. Brišite dok površina ne postane potpuno čista, odnosno dok pena ne nestane.

Istu metodu možete koristiti na svim staklenim površinama (na primer, na ogledalima u kupatilu) jer pena za brijanje na površini ostavlja vrlo tanki sloj koji štiti od zamagljivanja.

Jedan pomalo neobičan način zaštite ogledala i svih staklenih površina od zamagljivanja je - upotreba sirovog krompira. Prepolovite krompir pa polovinom premažite površinu koju želite da zaštitite od stvaranja magle. Mnogi ovu metodu često koriste na staklima automobila, piše 24sata.hr.

 

 

Komentari (0)