Brak i veze

ŽIVEO JE NA ULICI KAO BESKUĆNIK, A ONDA JE UPOZNAO BAKU: Pristao je da joj ispuni poslednju želju, nije ni slutio šta će uslediti! (VIDEO)

Aranžman koji su sklopili mnogi nisu mogli da shvate.

11.11.2023 10:00

ŽIVEO JE NA ULICI KAO BESKUĆNIK, A ONDA JE UPOZNAO BAKU: Pristao je da joj ispuni poslednju želju, nije ni slutio šta će uslediti! (VIDEO)
tiktok/printscreen/cerosthegod

Ceros Vejli imao je svega 18 godina kad su ga, kako je otkrio, roditelji izbacili iz kuće. S obzirom na to da nije imao gde da se skloni, život je nastavio na ulici kao beskućnik, a povremeno je odlazio u bolnicu, gde je upoznao 90-godišnju ženu.

Kako je ispričao u video-snimku na TikToku, posle više razgovora sa njim, starica mu je predložila da poslednje dane njenog života provedu zajedno.

- Rekla mi je da bi volela da poslednje trenutke na zemlji provede sa nekim ko je mlad i zgodan. Onda me je pitala da li bih voleo da provedem vreme sa njom – tvrdi Vejli.

Njihova specifična veza ogledala se u tome što je mladi Vejli živeo u staričinoj kući, a povremeno bi odlazili u šetnje, na kampovanja i putovanja. Sve vreme na putovanjima su se, otkriva, držali za ruke.

- To je bilo veoma zabavno i neverovatno – priča Vejli.

Kad je nekoliko meseci kasnije njegova supruga preminula, Vejli je trebalo da odluči šta će uraditi sa kućnim ljubimcima, kućom i novcem, jer je, tvrdi, on bio jedini naslednik iza vremešne supruge. To se, naravno, nimalo nije dopalo njenim unucima, pa su ušli u pravnu bitku sa mladim Vejlijem. Ipak, on je, tvrdi, na kraju procesa izašao kao pobednik.

- Mnogo mi je pomogla. Verovatno nikada niste bili beskućnici. To je užasno. Niko ne voli da bude na ulici, pogotovo zimi – objasnio je mladi udovac.

 

 

Iako su mnogi očekivali da će se baškariti u kući koju je nasledio, Vejli ju je prodao, uz obrazloženje da je kuća za njega prevelika i da se tamo ne bi osećao dobro. Supruga mu je ostavila devetoro kućnih ljubimaca – mačke, pse i dva guštera. Vejli je odlučio da udomi životinje, pa ih je poklonio komšijama i njihovoj deci.

Stvari iz kuće je takođe prodao, a kako mu je ostala pozamašna suma novca uradio je nešto na šta bi, tvrdi, njegova pokojna supruga bila veoma ponosna.

- U početku sam mislio kako bih mogao da investiram taj novac, a onda sam odlučio da ga upotrebim tako što ću pomagati beskućnicima. Dao sam ga ljudima koji su bili u mojoj situaciji, onima koji nikada ranije nisu videli ovoliku količinu novca. Istina je da je moj život krenuo silaznom putanjom kad je moja supruga preminula, jer me je ona naučila kako da volim ljude. U stanju duboke depresije davao sam novac ljudima za koje sam znao da im je potrebno mnogo podrške i radosti – priča Vejli.

U drugom video-snimku ovaj mladi udovac je objasnio da je prodao kuću koju je nasledio posle smrti supruge, jer mu je taj prostor „budio bolne uspomene".

- Bio sam užasno tužan. Nisam želeo novac, jer sam osećao da ga nisam ni zaslužio – tvrdi Vejli.

Mnogi su doveli u pitanje istinitost njegove priče, a još je više bilo onih koji su ga osudili što unucima nije ostavio kuću koja bi ih podsećala na njihovu baku. Ipak, komentare su ostavljali i ljudi koji su podržali Vejlijev gest da kompletno nasledstvo podeli beskućnicima, podsećajući da je dobročinstvo jedna od najvažnijih ljudskih osobina.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)