Ispovesti

SPAVAO JE NA KOLEDŽU JER NIJE IMAO GDE: Mladić je zatekao tužnu scenu prolazeći kroz hol fakulteta, ono što je potom uradio rastopiće vam srca (VIDEO)

Ovaj snimak pokazuje da i dalje ima dobrote u ljudima.

22.08.2023 15:01

SPAVAO JE NA KOLEDŽU JER NIJE IMAO GDE: Mladić je zatekao tužnu scenu prolazeći kroz hol fakulteta, ono što je potom uradio rastopiće vam srca (VIDEO)
Printscreen/TikTok/mo2rawww

Obrazovanje iziskuje velika odricanja i troškove koje neki sebi ne mogu da priušte. Školarina, studentski domovi, prijave ispita zahtevaju novac. Jedan momak je uprkos nemogućnosti da takvim zahtevima izađe u susret pohađao fakultet, međutim, mesto za prenoćište nije imao, što je kompenzovao zgradom fakulteta. On je ostajao nakon časova tu kako bi prenoćio jer novac za studentski dom ili privatni smeštaj nije imao. 

Printscreen/TikTok/mo2rawww

Student je svaki dan spavao u holu zgrade koledža koji je pohađao

Njega je primetio jedan Tiktoker zatekavši ga dok spava. Zastao je da popriča sa njim i želeo je da sazna njegov problem te da mu pomogne koliko god je to moguće.

- Viđam te svakodnevno ovde. Da li je sve u redu? Nemaš gde da odeš? - pita ga on.

Pošto je momak bio nepoverljiv, misleći da je Tiktoker samo radoznao, pokušao je da završi konverzaciju, međutim, kolega mu je rekao kako želi da mu pomogne.

Momak je objasnio kako nema prenoćište i da ga često izbacuju iz zrade zatičući ga kako tu spava. Oči su mu bile suzne dok je pričao kako nema gde da ode. Kako bi sebi obezbedio studentski dom mora negde biti zbrinut izvesno vreme. 

- Ja ću pokušati da ti pomognem. nemoj da plačeš. Sve mi je jasno- čuje se kako mu govori Tiktoker.

Snimak je obišao društvene mreže, a većina nije ostala ravnodušna na ovu situaciju te su se raspitivali iz koje zemlje je momak i kako mu mogu pomoći. 

 

- Kako mu možemo pomoći?

- Želim da mu pomognem! Gde je on? Imam jednu ekstra sobu ali ako to ne znači ništa, doniraću.

- Činjenica da on i dalje pokušava da učini nešto sa sobom je neverovatna.

- Bila sam beskućnik na koledžu nekoliko meseci. Ovo jeste realno.

- Ovo me ubija.

- Brate...hvala ti što si ga pokrenuo i pomogao mu- bili su neki od komentara.

 

Tiktoker je u narednoj objavi pokazao da je momku zaista pomogao privremenim presenljenjem kod njega. Potrudio se da mu boravak tu bude ugodan i da mu hrana i odeća budu obezbeđeni. Mladi student nije krio oduševljenje kada mu je Tiktokr iz ormara ponudio svoju odeću, a osmeh se odmah vratio na njegovo lice.

Mnogi su pozdravili ovaj predivan gest dobročinstva, poručivši mu da se dobro dobrim vraća.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)