Brak i veze

MANJE PRIČAJTE, NOSITE MINIĆE I NIKAD NEMOJTE DA SE UGOJITE: Kontroverzna pravila za "udavače" iz prošlog veka važe i danas

U vodiču za sastanke koji je 1995. godine postao globalni fenomen, autorke su otkrile kako bi dame trebalo da se ponašaju da bi ih muškarac njihovog života zaprosio.

25.09.2023 16:01

MANJE PRIČAJTE, NOSITE MINIĆE I NIKAD NEMOJTE DA SE UGOJITE: Kontroverzna pravila za "udavače" iz prošlog veka važe i danas
shutterstock.com

Šeli Šinder i Eli Fejn koje su napisale vodič „Pravila: Proverene tajne da ulovite Gospodina Pravog“, prodat u čak četiri miliona primerak, savetovale su devojkama da budu slatke i da istovremeno deluju pomalo nedostupno.

- Primetile smo da su devojke koje su jurile muškarce ostavljene, to je sigurni recept za početak kraja – kaže Šeri.

“Pravila“ su veoma popularna i u svetu poznatih. Tako je Bijonse, koja je udata za repera Džej-Zija, govoreći o savetima objavljenim u knjizi otkrila:

- Meni je uspelo - rekla je pevačica.

Glumica Ketrin Zita Džons otkrila je da ju je majka naučila „da ne odaje sve“, a zahvaljujući tom savetu glumica je uspela da „ukroti svoj supruga Majkla Daglasa. Spekuliše se da je upravo zahvaljuujući „Pravilima“ Megan Markl uspela da „upeca“ princa Harija, rekavši mu da ništa ne zna o kraljevskoj porodici kad su se prvi put sreli.

Šeri, jedna od autorki „Pravila“, veruje da je njihovu taktiku primenila i princeza od Velsa kad je upoznala princa Vilijama.

- Kejt nije bila uvek dostupna. Kad princ Vilijam nije hteo da se obaveže, ona je otišla na reviju i prošetala pistom u oskudnoj haljinici. Ostalo je istorija – smatra Šeri.

Tanjug/AP

Princ Vilijam i Kejt Midlton godinama su u srećnom braku

Prema rečima koautorke „Pravila“, brak Viktorije i Dejvida Bekama je slika i prilika knjige koju je napisala zajedno sa Eli Fejn:

- Odabrao ju je i pre nego što su se upoznali i rekao da je Viktorija „ona prava“. Imaju sjajan brak duže od 20 godina - pojasnila je ona.

Šta znači postati devojka iz „Pravila“?

Nikada ne pričajte previše, nikada ne zvoite muškarca i nikada ne delite račun.

- Ako ne plati račun, to je znak da mu se ne sviđate – jasna je Šeri.

Kad je reč o slanju poruka, devojka bi trebalo da sačeka barem četiri sata da bi odgovorila na njegovu prvu poruku, a potom, kad se dopisivanje razvije, devojka bi trebalo da ostavi muškarca da čeka makar pola sata da bi dobio odgovor.

Takođe, nikada nemojte prihvatiti poziv za subotu ako vas pozove u četvrtak ili petak, čak i ako to znači da tih večeri nećete izaći.

Ukoliko vam ovaj savet zvuči zastarelo, pripremite se – slede oni koji zvuče još gore.

U „Pravilima“ je navedeno da „muškarci ne žele da izlaze sa devojkama koje imaju višak kilograma“:

„Navedite to se*sističkim, nepravednim ili površnim, ali to je istina.“

shutterstock.com

Jedan od saveta u "Pravilima" je da devojka ne bi smela da ima višak kilograma, u suprotnom neće biti privlačna muškarcima

 

Šminka je takođe obavezna:

„Stavite ruž čak i kada džogirate.“

Takođe, u „Pravilima“ je navedeno da muškarci vole dugu kosu „za igru i milovanje“.

pexels.com

Duga kosa je poželjnija od kratke

Konačno, suknja bi trebalo da bude kratka.

- Zapamti da se oblačiš za muškarce, a ne za druge žene… Ne želimo da izgledamo kao dečaci – navode autorke „Pravila“.

Takođe, Šeri i dalje ostaje pri savetu starom više decenija da bi svako ko ima neprivlačan nos trebalo da ga operiše.

- Svi klijenti kojima smo ikada predložili operaciju nosa, imali su zaista loše noseve. Neću da se izvinjavam zbog toga – decidna je Šeri i dodaje:

- Nos je na sredini lica, nije kao uho. Ako imate ružan nos, obavezno ga operišite.

Malo je onih devojaka koje se posle ovih pravila nisu zapitale da li bi svaka trebalo da izgleda kao barbika.

- Ako se oblačite kao muškarac, naravno da to neće biti privlačno muškarcima – podseća Šeri.

Ali, feministkinje su odbacile „Pravila“ kao zastarela, piše San.

- Mi verujemo u feminizam, ali to nema nikakve veze sa zabavljanjem. Muškarci vole izazove. Zato oni  moraju da vas jure – poručuje Šeri.

Ona je imala 35 godina kad je napisala knjigu. Tad je i upoznala sadašnjeg supruga na zabavi; prišao joj je i pozvao je da izađu.

- Nikad ga nisam zvala i uvek sam prva završavala sastanke. Posle devet meseci me je zaprosio, baš na moj rođendan. Bila su to klasična pravila koja sam objavila u knjizi – otkrila je Šeri.

Pixabay.com

Vodič za udaju iz 1995. aktuelan je i danas

U današnje vreme, kad je zavladala „epidemija“ razvoda širom sveta, koautorka „Pravila“ smatra da može da pomogne.

- Jedan od razloga zbog kojih se današnji brakovi brzo raspadaju je što su žene veoma teške i zahtevne. To jednostavno ne funkcioniše sa muškarcima. Ako muž izgovori nešto neprijatno, žena zna da mu vrati istom merom i da izgovori nešto još gore. Bolje je ćutati dok ne budete spremne da mirno razgovarate sa muškarcem – ocenjuje Šeri.

Ona, takođe, podstiče žene da svoje muževe stave na prvo mesto i smatra da su sve koje se ponašaju suprotno zapravo sebične.

- Ako želiš srećan brak, razmisli o potrebama svog muža. Previše žena razmišlja samo o sebi, o botoksu i dizajnerskim torbicama. Ne radite to. Radite na tome da usrećite svog muža, a on će zauvzvrat biti ljubazan prema vama - glasi jedno od pravila.

Takođe, među ispisanim redovima je i jedno pravilo da devojke daju prioritet intimnim željama svog partnera čak i ako im nije intimnost u tom trenutku nije ni na kraj pameti.

- Uvek izgledajte glamurozno, jer nijedan muškarac ne želi da ga kod kuće dočeka žena u trenerci – poručuje Šeri u „Pravilima“.

Ona smatra da je kompletan sadržaj knjige objavljen 1995. aktuelan i danas, uz napomenu da je tehnologija jedina stvar koja je doživela promenu.

Zato devojkama koje koriste aplikacije za upoznavanje savetuje da nikada prve ne lajkuju profil muškarca.

- “Pravila“ funkcionišu; budite zauzeti, ignorišite ga i videćete šta će se desiti – poručuje Šeri.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)