Brak i veze

SAVETI STARCA KOJI ĆE VAS NAJEŽITI: Muškarci, poštujte ovih 10 pravila i žena vas nikada neće ostaviti!

Muško-ženski odnosi su večita tema diskusija, a neke norme ponašanja jače polovine kada uplavi u bračne vode se nisu menjale vekovima, evo i koje.

21.06.2023 19:30

SAVETI STARCA KOJI ĆE VAS NAJEŽITI: Muškarci, poštujte ovih 10 pravila i žena vas nikada neće ostaviti!
shutterstock.com

Da se žene pitaju savršen muškarac bio bi onaj koji tačno zna kad treba da pokloni pažnju, kad podršku, kad da pokaže osećanja, a kad čvrst stav. Kad uveče dođete kući s posla on bi bio taj koji najčešće spremi večeru, a posle toga opere sudove. Odmah potom on odabere savršeni film i onda pred spavanje satima priča o onome što ste pogledali. Savršen muškarac, odnosno onaj po meri većine dama, sigurno je super i u krevetu i tačno zna kako i kad da zadovolji ženu.

Sudeći prema svemu pobrojanom, savršen muškarac deluje kao lik iz bajke, međutim, zamislite da zaista postoji recept za to kako postati savršen. Zar se onda ne bi svi muškarci potrudili da se ponašaju po tačno određenim pravilima kako bi usrećili svoju dragu? Šalu na stranu, još pre mnogo decenija jedan mudrac, čije je mišljenje bilo veoma cenjeno, naveo je kakav treba da bude muškarac kog žena nikad ne bi ostavila.

shutterstock.com

Savršen muškarac po meri svake žene je onaj koji je i pažljiv i ima čvrst stav  

1. "Ženu ceni i ne ponižavaj"

Kada se oženiš ženu ni po koju cenu ne smeš ponižavati. Zamisli kako bi se ti osećao kada bi ona radila takvo nešto. Da li bi ti to prijalo? Uostalom, danas u ovom vremenu takvim ponašanjem možeš samo ostati bez žene, pa ako ti se isplati, ti nastavi tako.

2. "Za normalnu ženu ti moraš biti normalan"

Ne možeš raditi nenormalne stvari i očekivati da se žena prema tebi ponaša normalno. Jesi li to negde video? To je možda bilo tako u prošlom veku, ali danas više toga nema. Došlo je vreme da se svakom vrati isto ono što zaslužuje, jednostavno više niko ništa ne mora.

3. "Ceni i poštuj ženine roditelje isto kao svoje"

Roditelje od supruge treba poštovati kao i svoje. Ne možeš očekivati da žena poštuje tvoje roditelje kada se ti prema njenim ne ophodiš s poštovanjem. Veruj mi, u braku u kom se roditelji ne poštuju tu brzo dolazi do brodoloma u kom svako odlazi na svoju stranu.

4. "Supruga se nikada ne vara"

Pravi muškarac nikada neće preevariti ženu koju voli. To će samo raditi neotesani klinci koji još nisu prevazišli period iz srednje škole. Ako si već hteo da varaš u braku, zašto si se ženio? Takav brak sigurno neće opstati.

shutterstock.com

Bez varanja u braku

5. "Ako si muškarac ne budi skot"

Slažem se da se muškarac treba poštovati i da se jednostavno mora znati ko je muškarac u kući. Ali tako nešto da bi ste postiglo u životu, pre svega treba biti muškarac, a ne ološ. Ta dva pojma se moraju razlikovati.

6. "Društvo ti ne sme biti bitnije od porodice"

Supruga ti je jedini pravi i iskreni prijatelj pre i iznad svih ostalih, jedino ti ona želi dobro. Svi ostali bi te prodali za sitno i to prvom prilikom. Samo što to ne možeš shvatiti na vreme. Tek kad se "nešto" desi i kad se uveriš u to, tek onda vidiš ko je ko u životu, ali često bude kasno.

7. "Budi uvek odgovoran i radan"

Ako si se oženio moraš naučiti da snosiš odgovornost pravog muškarca. Ne smeš sebi dozvoliti da ti ležiš kod kuće dok žena ide na posao i brine se o porodici. Kad tad će joj dosaditi hraniti neradnika, okrenuće se i otići, u čemu je ja u potpunosti podržavam.

8. "Nikad ne psuj ženu"

Žena se poštuje i ne vređa. Pravi muškarac nikada sebi neće dozvoliti da uputi bilo kakvu ružnu reč svojoj supruzi. Svestan je da mu takve stvari ništa dobro neće doneti osim eventualnog razvoda.

9. "Kada se oženiš više ne odlučuješ sam"

Mnogi muškarci kada se ožene i dalje žele da odluke donose sami, bez ičijeg znanja i pitanja. To je velika greška koju većina plaća razvodom. Kada se oženiteu braku treba da vlada slaganje i dogovor, samo tako ćete opstati čitavog života.

Shutterstock

Sve odluke u braku postaju zajedničke

10. "Budi muškarac koji se brine o porodici"

Pravom muškarcu njegova porodica je na prvom mestu. Sve će za nju učiniti, pa i ako treba otići će na kraj sveta samo da njegova porodica ne oskudeva ni u čemu. To je pravi muškarac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)