Brak i veze

SKRATIO JE RADNO VREME KAKO BI DOLAZIO RANIJE KUĆI I POMAGAO SUPRUZI OKO DECE: Jedan njen zahtev izbacio ga je iz takta, ko bi pristao na to?

Čovek je ženi smanjo troškove ne bi li je motivisao da se zaposli ili još više aktivira, ona je imala drugačiji plan.

05.05.2023 21:00

SKRATIO JE RADNO VREME KAKO BI DOLAZIO RANIJE KUĆI I POMAGAO SUPRUZI OKO DECE: Jedan njen zahtev izbacio ga je iz takta, ko bi pristao na to?
Shutterstock

Sve više žena danas mašta o tome da završe dobre škole i fakultete, međutim, tokom kasnijeg perioda života profesionalni razvoj karijere često se kosi sa majčinstvom, pa se većina pripadnica lepšeg pola nađe u situaciji da mora da bira između potencijalnog idealnog posla i bračne idile. Šta god da odaberu, pre ili kasnije dolazi do trunke sumnje da li je odlukla sa početka bila prava. Upravo tako je jedna žena rešila da ostane kod kuće i obavlja sve poslove u domaćinstvu, dok se ujedno brine i o dvojici sinova. 

Žena koja većinu dana provodi kod kuće počinje da uviđa prednosti odlaska na posao, druženja ili prosto želi rasterećenje od brige oko dece. Ukoliko nema podršku partnera svađa je odgovor koji će nastupiti kao rezultat umora i preterane izolacije od društvenog života. Tako je ova žena zamerila suprugu kako on "ništa" ne radi kod kuće i kako je celokupno domaćinstvo i briga oko dece isključivo na njoj. Ovo se nije dopalo njenom mužu i odlučio je da joj pokaže da ne može sve da ima.

Pixabay.com

Žena koja ne želi više da radi u kući

- Na poslu sam pitao za dozvolu da zbog porodičnih problema nekoliko dana ranije idem kući. Dogovorili smo se da mi se tog meseca smanji plata zbog ranijeg izlaženja. Dolazio bih tako kući ranije i odmah bih prionuo na sređivanje. Večeri bih provodio u pripremi obroka deci i preslišavanju domaćih zadataka. Moja žena je bila oduševljena. Međutim, kada je upitala da izađemo uveče, morao sam dva puta da je odbijem. Prosto, od celodnevnog posla oko kuće i dece nisam imao vremena za to. Sledeći put mi je tražila novac da bi uradila nokte. Rekao sam joj da mi je smanjena plata kako bih ranije dolazio kući. Dalje sam joj rekao da više ne možemo da priuštimo njen manikir, ali pošto to veče ne izlazimo, ne samo što ćemo ostati kod kuće uz film i klince, već mogu i ja da joj pomognem oko noktiju - započinje ispovest čovek koji je rešio da supruzi "očita lekciju", a prenosi Dejli miror.

Kao što je i očekivao, žena je bila zatečena.

- Rekao sam joj da razmisli da radi makar polovinu smene dok su deca u školi, kako bi od tog novca zadovoljila svoje potrebe za šopingom, frizurom i noktima. Ne mora u kuću nikakav novac da donosi. Ona je bila zapanjena tim predlogom i kao iz topa me je pitala da ja razmislim da uzemem duplu smenu i da radim umesto što sam skratio radno vreme. Istakla je kako sam ja muškarac i da je moj posao da izdržavam celu porodicu. Bio sam slomljen, mislio sam da je naučila lekciju bar - objasnio je on.

shutterstock.com

Poenta "lekcije" koja je izostala

Reakcije na internetu su bile u vidu podrške ovom čoveku.

- Vaša žena je jednostavno razmažena. Trebalo je da joj u startu objasnite da ne može i jare i pare -

- Tačno je da je na muškarcu da obezebedi materijalnu sigurnost, ali pod uslovom da žena u tom slučaju radi sve kućne poslove i vaspitava decu -

- Jedino rešenje vaše situacije je da vaša žena počne da radi -samo su neki od komentara na njegovu ispovest.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)