Lifestyle

I ĆERKA I SESTRA HOĆE NJEGOVO MESTO: Surovost im je u krvi, a ona je već sa 12 godina veći TIRANIN od tate

Ima najveće povlastice.

02.08.2024 23:15

I ĆERKA I SESTRA HOĆE NJEGOVO MESTO: Surovost im je u krvi, a ona je već sa 12 godina veći TIRANIN od tate
Credit: STR / AFP / Profimedia

U misterioznim hodnicima moći Severne Koreje, sprema se saga o sukcesiji koja bi mogla da ima ogromne posledice po svet. Iako Kim Džong Un čvrsto drži vlast od 2011. godine, zabrinutost zbog njegovog zdravlja pokrenula je pitanja o nedostatku jasnog naslednika. On pati od visokog krvnog pritiska i dijabetesa. On takođe dolazi iz porodice koju su mučili srčani problemi. Preuzeo je dužnost od svog oca Kim Džong-ila 2011. godine kada je preminuo od posledica srčanog udara.

Ove nedelje, izveštaji su ukazivali na to da diktator svoju ćerku Kim Ju-ae, za koju se navodi da ima između 10 i 12 godina, obučava za svoju naslednicu. Iako tajna država nije otvoreno priznala da je ona sledeća na redu, špijuni u Južnoj Koreji veruju da pojačano javno prisustvo Kim Ju-ae nije slučajno.

"Razmažena" ćerka

Kažu da su špijuni u Južnoj Koreji ubeđeni da je Kim Ju-ae najverovatniji naslednik dinastije Kim.

Prema lokalnim izveštajima, Park Sun-Von, sekretar Nacionalne obaveštajne službe juga (NIS), rekao je:

- Kim Ju-ae se nagoveštava kao snažan naslednik i prolazi obuku za naslednika. Vrlo je značajno kako se Severna Koreja odnosi prema Kim Ju-ae i u kojim aktivnostima se ona pojavljuje.

Tanjug/Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Kim Džong Un - ko će ga naslediti?

Ona je drugo dete vrhovnog vođe sa njegovom suprugom Ri Sol-ju. 

Kao i većina aspekata života u Severnoj Koreji, identitet i ime Kim Ju-aea bili su obavijeni velom tajne. To je bilo sve dok košarkaška legenda Denis Rodman, koji je blizak prijatelj sa diktatorom, to nije otkrio.

Kada se slikala sa svojim ocem prošle godine, viđena je kako nosi par Guči naočara za sunce. U drugom javnom nastupu, viđena je kako nosi Diorovu jaknu od 1.500 funti.

Ovo je uprkos trgovinskim sankcijama UN za takve artikle koje se isporučuju u zemlju i navodnom gađenju države prema buržoaskim statusnim simbolima popularnim na Zapadu – iako je Kim navodno potrošio 4 milijarde dolara na luksuznu robu od dolaska na vlast. Dr Adam Zulavnik, viši predavač koreijskih studija na Univerzitetu u Melburnu, opsežno je istraživao kulturu i politiku zemlje, koja je zvanično poznata kao Demokratska Narodna Republika Koreja (DPRK), piše The Sun.

O Kim Ju-ae kaže:

 - Ona je očigledno omiljeno dete lidera. Privatni život vladajuće porodice Kim je pomno čuvan, ali sudeći po onome što znamo o životu vođe, možemo pretpostaviti da je njegova ćerka vodila raskošan način života. Ovo je mnogo u suprotnosti sa većinom njenih sugrađana. Porodica poseduje najmanje 15 imanja širom Severne Koreje sa svojim omiljenim imanja u blizini mora Vonsana na istočnoj obali, opremljenih svim luksuznim sadržajima.

Prema obaveštajnim podacima koje je prikupio NIS, Kim Ju-ae se školuje kod kuće u Pjongjangu i nikada nije kročila u obrazovnu ustanovu. Takođe uživa u mnogim aktivnostima koje se u zemlji smatraju luksuzom, kao što su plivanje, skijanje i jahanje. Kažu da je njen otac posebno zadovoljan što je tako dobra u jahanju.

Takođe, neki misle da će liderova moćna sestra Kim Io-Jong biti njegova naslednica. Poznata po svojoj čeličnoj ličnosti, blisko je sarađivala sa svojim bratom i upoznala vođe u njegovo ime.

Dok dr Zulavnik kaže da ona nije "direktni naslednik", on veruje da bi ona mogla da bude imenovana za vođu u privremenom svojstvu.

Ranije ove godine, ona je izdala zastrašujuće upozorenje severnokorejskim "neprijateljima". Rekla je:

- Još jednom jasno govorim da je okidač Korejske narodne armije (KPA) već bio povučen. Kao što je već najavljeno, KPA će odmah započeti vojni udar ako neprijatelj napravi makar i blagu provokaciju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)