Zanimljivosti

PRINC HARI DOBIĆE ZA 40. ROĐENDAN OGROMNO NASLEDSTVO: Više i od princa Vilijama, a evo ko mu je to omogućio!

Bogatsvtvo uvećao i Netflix dokumentarac i memoari "Spare".

23.07.2024 18:00

PRINC HARI DOBIĆE ZA 40. ROĐENDAN OGROMNO NASLEDSTVO: Više i od princa Vilijama, a evo ko mu je to omogućio!
Profimedia

Princ Hari će ove godine dobiti značajan rođendanski poklon za svoj 40. rođendan, prema najnovijem izveštaju. Vojvoda od Saseksa će napuniti 40 godina 15. septembra, a dobiće zapanjujući novčani poklon zahvaljujući aranžmanima koje je napravila njegova pokojna prabaka, Kraljica Majka.

Za razliku od brata, princa Vilijama, koji je za svoj jubilarni rođendan dobio ceremonijalni koncert zvona u Vestminsterskoj opatiji, Hari će dobiti ogromnu isplatu. Kako izveštava The Times, Kraljica Majka je uložila 90 miliona dolara u fond za svoju porodicu, a Hari je prema odredbama fonda predviđen da pristupi svom delu tek kada napuni 40 godina.

 

 

Ipak, Hari će morati da plati porez na svoje buduće komercijalne prihode. Prema izveštaju The Mirror-a, Hari će navodno dobiti ogromnih 8,5 miliona dolara od svog dela, što je više nego što će Vilijam dobiti. Kao prestolonaslednik, Vilijam će imati koristi od poreski oslobođenog vojvodstva od Kornvola, privatnog poseda koji finansira njegove javne, dobrotvorne i privatne aktivnosti.

- Vilijam će imati koristi od ogromnog bogatstva vojvodstva od Kornvola, privatnog poseda koji finansira javne, dobrotvorne i privatne aktivnosti kraljevog naslednika. Kao rezultat toga, Hari će verovatno dobiti nešto više od polovine od 14 miliona funti namenjenih za braću - rekao je izvor za The Mirror.

shutterstock.com, profimedia

Prinčevi Hari i VIlijam

Ova velika suma novca biće dobrodošao dodatak neto vrednosti vojvode i vojvotkinje od Saseksa, koja trenutno iznosi oko 60 miliona dolara. Njihova neto vrednost je uglavnom povećana zahvaljujući nekoliko visokoprofilnih projekata koje su preduzeli od kada su napustili kraljevski život 2020. i preselili se u SAD, a o tome piše i NY Post.

Nakon što su se smestili u Kaliforniji, Princ Hari i Megan Markl su pokrenuli nekoliko napada na Harijeve otuđene rođake, uzrokujući veliki raskol između njih i "klana" Vindzora. Par je potpisao ugovore za niz projekata u kojima su otkrili šokantne detalje o životu u palati. Nakon intervjua sa Oprom Vinfri, Saseksi su objavili svoj šestodelni Netflix dokumentarac, kao i Harijeve memoare "Spare."

BONUS VIDEO:

Komentari (0)