Telo

DA LI STE ČULE ZA RUSKI MANIKIR? Devojke su poludele za njim, a evo kako izgleda!

Za razliku od prethodnih tehnika manikira najzad možete da budete u potpunosti zadovoljne svojim noktima jer će izgledati urednije nego ikada.

23.04.2022 21:00

DA LI STE ČULE ZA RUSKI MANIKIR? Devojke su poludele za njim, a evo kako izgleda!
shutterstock.com

U poslednje vreme intenet stranice i mnoge društvene mreže preplavljene su raznoraznim modnim idejama, što se posebno odnosi na manikir.

U moru objava, međutim, istakao se ruski manikir, koji posebnu pažnju posvećuje pre svega zanokticama, a tek onda ostatku sređivanja nokta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elle Gerstein (@enamelle)

Šta je "Ruski manikir"?

- Ruski manikir je u trendu mnogo duže nego mislimo. Unutar profesionalne industrije noktiju i u određenim gradskim oblastima on je bio izuzetno popularan u poslednjih 3 do 5 godina, ali sada postaje sve poznatiji među potrošačima. Mnogi ljudi se sada odlučuju za njega jer je krajnji rezultat čistiji celokupni izgled ruku - kaže kozmetičarka Elizabet Moris, specijalista za manikir i edukator.

Ako ste ikada radili klasičan manikir, verovatno ste navikle da vam vaša manikirka umače nokte u vodu pre nego što gurne zanoktice i okolnu kožu da bi tek na kraju nanela lak za nokte.

Ruska tehnika, pak, ne uključuje vodu jer se zanoktice čiste specijalnom "bušilicom".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elle Gerstein (@enamelle)

Poznata stilistkinja noktiju El Gerstain kaže da se "ruski manikir" smatra manikirom sa gelom koji je povezan s preciznom negom zanoktica pomoću e-turpije. Zato se ta vrsta tretmana obično naziva električni manikir turpijama ili mašinski manikir.

- Tokom poslednjih nekoliko decenija, naša industrija je počela da shvata da voda zapravo može oštetiti nokte više nego što pomaže. Efikasniji način da proizvodi najbolje prijanjaju i traju na noktu jeste da se uradi ono što mi zovemo suvi manikir. To podrazumevaju korišćenje specijalizovanih delova za nokte i električnih turpija za skidanje zanoktice i okolne propale kože. Tom metodom nokti ostaju negovani između 3 do 4 nedelje, u poređenju sa svim ostalim tehnikama gde je to vreme znatno kraće - objašnjava Gerstainova.

Razlika je očigledna

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elle Gerstein (@enamelle)

Ruskim manikirom se sprečava da nokat otekne usled potapanja u vodu, što takođe može da izazove podizanje lakova, dehidrataciju, uvijanje noktiju, razdvajanje i još mnogo toga.

Nakon novog manikira možete da očekujete da će vaši nokti da izgledaju mnogo uglađenije jer boja treba da stoji tačno na ivici zanoktice.

- U zavisnosti od stručnosti manikira, kada se boja primeni, izgledaće savršeno precizno jer je koža očišćena dobro i precizno, a boja je naneta čisto i tako blizu kože da izgleda kao da nema prostora između proizvoda i kože - navode stručnjaci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elle Gerstein (@enamelle)

Dalje se navodi da je ipak veoma bitno u čije ruke predajete svoje nokte.

- Ukoiko ne nađete specijalizovanog manikira, može vam se desiti da oštetite nokatnu ploču što nikako ne bi bilo dobro rešenje - zaključuju specijalisti za nokte.

BONUS VIDEO:


 


 

Komentari (0)