Telo

ZBOG TEŽINE JE LOMILA STOLICE, A MUŠKARCI SU JE VREĐALI I IZBEGAVALI: Danas je bodibilderka kojoj se svi dive (VIDEO)

Inspirativna priča Instagram zvezde.

16.11.2023 14:03

ZBOG TEŽINE JE LOMILA STOLICE, A MUŠKARCI SU JE VREĐALI I IZBEGAVALI: Danas je bodibilderka kojoj se svi dive (VIDEO)
Printscreen/https://www.tiktok.com/@bypassing.jessica

Džesika Fero (34) dugo je mučila muku zbog debljine. U jednom periodu života imala je više od 200 kilograma, visok krvni pritisak, probleme sa disanjem i konstantne bolove ulž leđima i zglobovima.

Na dnevnoj bazi unosila je 6.500 kalorija, što je trostruko više nego što je zdravoj odrasloj osobi preporučeno da unese. Znala je da pojede dve pice za jedna obrok i da sat vremena kasnije opet ogladni.

Ali, kad je njen otac, koji je takoše bio gojazan dobio srčani udar, Džesika se trgla i rešila da okrene novu stranicu u životu.

- Zbog viška kilograma imala sam niz neprijatnih situacija u životu. Dešavalo mi se da polomim nameštaj na koji sednem, nisam mogla da pronađem garderobu, a u avionima su me ismevali što nisam uspevala da se smestim na jedno sedište. Ali ništa me nije tako pogodilo kao očeva smrt. Preminuo mi je pred očima i to je bio strašno veliki udarac, ali i poziv na buđenje - priča Džesika za britanski San.

 

@bypassing.jessica The ultimate leg/glute workout! 🍑 #legday #legchallenge #motivation #gymtok #gymlife #fitness @aust_sports_nutrition @abwstore ♬ Baddie - DI$play

 

U trenutku kad je rešila da promeni nezdrave navike bila je anksiozna, depresivna i ujedno je mrzela svoje telo. Godinu dana posle očeve smrti, 2018. otišla je operaciju želuca, jer mršavljenje neoperativnim putem nije dolazilo u obzir zbog lošeg zdravstvenog stanja.

- Bila sam morbidno gojazna, ljudi su me gledali sa žaljenjem, a muškarci su bežali od mene govoreći da ne žele da izlaze sa debelim devojkama. Posle operacije želuca morala sam da idem i na operaciju uklanjanja viška kože – otkriva Džesika.

Ovaj drugi zahvat ne bi ni trebalo da čudi, jer je na operaciju otišla sa 228 kilograma, a danas ima nešto manje od 80.

 

 

Pored promene navika u ishrani, počela je da trenira u teretani u za pet godina došla do figure na kooj joj mnogi čestitaju. Čak se pojavila i na izboru za mis fitnes.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica (@bypassing.jessica)

 

- Ponosna sam na to što sam postigla i želim da inspirišem druge da ne odustaju od svojih snova. Dok sam bila gojazna, nisam imala energije ni samopouzdanja. Sad mnogo više cenim život. Emotivno sam ispunjena i mislim da to zaslužujem – kaže Džesika.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)