Telo

KAKO SE SPROVODI PROLEĆNI DETOKS? Vratite svom telu svežinu i spolja i iznutra, oslobodite se viška kilograma i celulita i to veoma lako (FOTO/VIDEO)

Prof. dr Ioannu Batsialou specijalno za čitaoce Srećne Republike otrkiva kako da iskoristite predstojeći period da biste povratili svežinu i sjaj.

07.03.2023 13:30

KAKO SE SPROVODI PROLEĆNI DETOKS? Vratite svom telu svežinu i spolja i iznutra, oslobodite se viška kilograma i celulita i to veoma lako (FOTO/VIDEO)
Shutterstock, promo/ioanna

Kraj zime je idealno vreme da se oslobodite toksina koji su se nagomilali u organizmu tokom hladnih meseci i usredsredite se na vežbanje, pozitivne misli i detoksikaciju organizma. Naime, tokom hladnih dana boravimo u zatvorenim prostorijama, slabije se krećemo, da ne pominjemo periode slavlja, kad u organizam unosimo tešku, masnu i začinjenu hranu. Sve to rezultira kojim kilogramom viška, ali i time da se osećamo bezvoljno, tromo i bez energije. Iz tog razloga je upravo početak proleća pravo vreme da počnete zdravije da se hranite i aktivnije da vežbate, ali pre toga nije naodmet da uradite detoksikaciju organizma i oslobodite se toksina.

Uzimajući u obzir da postoje različite vrste detoksa, pitali smo prof. dr Ioannu Batsialou ili dr Janu, (doktor nauka Medicinskog fakulteta u Beogradu, kao i specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, sa subspecijalizacijom iz oblasti estetske, antiejdžing medicine, mezoterapije, preventivne i regenerativne medicine) da ovu temu malo više približi čitaocima Srećne Republike.

Na samom početku razgovora doktorka nam je objasnila da je upravo početak marta idealan za detoksikaciju.

- Postoje dva velika programa prolećne detoksikacije. Prvi program tiče se tela i sprovodi se kada neko želi da izgubi suvišne kilograme, izbaci toksine ili se, jednostavno, oslobodi celulita i zategne. Mi se tada bavimo njegovim telom u vidu brojnih tretmana kojim naša klinika raspolaže. Drugi program vezan je za lice ili opšte stanje regeneracije organizma. Naši pacijenti su i muškarci i žene, kao i devojčice u pubertetu, koje najviše dolaze zbog problema s kožom. U svakom slučaju, uvek zahtevamo od pacijenta da donese kompletnu krvnu sliku da bismo videli da li on ima neki zdravstveni problem. Tako ustanovljavamo da li prvo treba da se uputi kod nutricioniste, endokrinologa ili nekog trećeg lekara pre estetičara - objasnila je doktorka.

Dr Jana je istakla i koliko je bitna infuzija, koja, u zavisnosti od stanja zbog kog se daje, ima brojnih prednosti. Govorila je o problemu dehidriranosti kože lica, a posebno je istakla kakve kreme treba da koristimo zimi, a koje leti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)